Vorige
Weblog Klaverhof week 4 30-01-2005

Deze zaterdag zijn de containers gebracht. Samen met Leander geweest. Wim Querijns ziet het niet echt zitten om het pad op te rijden, dus ze worden gelost aan de Moerdijkse Postbaan. De twee Atlas kranen (1302) van De Regt kunnen de lege containers goed tillen, zelfs met geheel gestrekte giek. Alleen bovenaan pakken vinden ze toch niet zo'n goed plan. In plaats daarvan komt er aan weerszijden een tweeslag in de containerpunten onderaan en wordt de container net boven de grond gehouden. De ene tweeslag is veel te kort en het hijspunt ligt flink onder het zwaartepunt van de container. Die kantelt dan ook geregeld. De kraandrijver van de achterste kraan laat zijn kant dan even op de grond zakken en dan is e.e.a. weer recht. De tweede container pakken we met twee kabels van mijn vierslag en dat gaat een stuk beter. In ongeveer anderhalf uur staan beide containers op hun plaats. Dat is het driehoekje gras achter het huis. De stalen container is nogal muf en vochtig, maar de polyester container is binnen wel behoorlijk nat. Het dak daarvan blijkt dan ook behoorlijk te lekken als er water op staat. Omdat hij naar de voorkant afloopt, gelukkig alleen in de hoek bij de deur, maar het is wel een balen. Misschien kunnen we de zaak als het wat beter weer is afdoende afkitten.

Ter moest eerst werken en is later ook nog geweest en hebben we de kastjes met gereedschap en materiaal overgebracht naar het koelhuis. Eerst alles uitpakken, kast op de kruiwagen naar het koelhuis en daarna weer alles inpakken. Hopelijk zodanig dat we de zaken nog terug kunnen vinden. Sowieso kom je een hoop spullen tegen waarvan je niet meer wist dat je het hebt en zeker niet waar je het hebt.

Joy gaat volgende week voor vier maanden naar Curacao. Die hebben we een goede reis en tijd gewenst. Kan ze alvast het eiland verkennen en Sven rondleiden als hij haar in mei achterna reist.