Weblog Klaverhof week 33 21-08-2005

 

De begane grond is vrijwel af en de vloer van de verdieping ook. De eerste 7 houtskeletelementen voor de eerste verdieping zijn via de vierde Lindeboom naar boven gehesen.

Maandag
Om acht uur staat de schauffeur van Jongeneel ineens op de stoep. "Wat zijn jullie opgeschoten. Ik had er echt geen vertrouwen in dat het wat zou worden toen ik de eerste levering kwam brengen en het beton voor de fundatie nog gestort moest worden. En nu staat er een huis. Heb je dat alleen met je vrouw en kinderen gedaan?".
Daarna Jan Duynhoven van Finnhouse gebeld hoe we de verkeerde vloerbalken kunnen oplossen. Hij gaat een en ander regelen en belt even later op dat we nieuwe balken kunnen halen bij Jongeneel Breda en de dat verkeerde door Jongeneel Dordrecht opgehaald zullen worden. Later naar Bouwcenter om de dakpannen te bestellen en een prijsopgave voor de keuken te vragen. Dat kan zowaar allebei, al krijgen we de prijs niet mee, maar thuisgestuurd in een uitgewerkte offerte. Alles wat we willen kan, alleen de tussenbouw spoelbak niet.

Woensdag blijkt de offerte bijna gelijk te zjin aan de andere twee, 17000 euro. Ik vind het gewoon te gek en ga 's avonds op zoek op internet naar apparatuur. Dat lukt aardig, want we vinden een internet winkel in Alphen aan de Rijn die de apparatuur voor minder dan helft levert. Verder blijkt er een stunt van de keukenconcurrent in Numansdorp te zijn en ik maak ook met het programma van Ikea een ontwerp met prijsberekening.

Donderdag met Selwyn met de trein na werk meteen naar de Klaverhof. Als we aankomen ligt er in de verte op de wei iets lichts. Het blijken een paar pallets met piepschuimblokken te zijn - nee niet door Bouwcenter weer teruggebracht... Wel voor een zwembad van nr. 22. De transporteur dacht blijkbaar: Hier wordt gebouwd, dus daar zal het wel bijhoren. Het hek staat op een kier. We meten alle vloerbalken van het middendeel op en zagen ze allemaal op maat waarna we het zeil weghalen en ze in de raveeldragers leggen. Raveling voor de schoorsteen in de woonkamer eerst vergeten, maar daarna alsnog gemaakt. Het is dan te donker geworden voor het vastschroeven van de vloerplaten. Ik haal wel alvast de zaag van Frank om morgenvroeg meteen aan de slag te kunnen. Linde komt pas laat aan en Ter - die met Leander op de Catharinahoeve is blijven BBQ-en geeft door dat ze maar liever vrijdag morgen komt.

Vrijdag
's Morgens vlug aan de slag met de vloerplaten. Jan Duijnhoven staat al vroeg voor de deur met 20 liter verf. We bespreken de zaken waar we nog mee zitten en doen een ronde over het terrein. Linde gaat daarna verder met haar schilderklus aan de vloerbalken bij het balkon. De lucht is de hele tijd al dreigend, maar even later gaat het flink regenen en dat houdt pas aan het einde van de dag op. Ik heb de platen toch zoveel mogelijk vast kunnen krijgen, dus het dak kan weer dicht met het zeil. We nemen daarom de tijd om naar Ikea te gaan om de uitgewerkte keuken-ideeën maar eens in de praktijk te bekijken. Op zich zijn de kastjes matig. Ze hebben geen kasten van 45 en 90 cm en de inbouwkast voor de koelkast is ook niet goed leverbaar. Daarna door naar de Keukenconcurrent die 's nachts in Numansdorp een aanbiediing heeft van de hele keuken voor de helft van de prijs. Ook hier matige kwaliteit van de kastjes. De laden zijn net niet wat we zoeken en de prijzen van het composiet werkblad is toch ook wel stevig. Dus maar niet naar Numansdorp. We filosoferen nog het nodige over zelf maken. Is altijd nog een uitweg als het echt niet rond te krijgen is.

Zaterdag
Vroeg op en eerst maar eens een uurtje bij de paddenpoel 10 m bomen verwijderen. We moeten rind de paddenpoel en de sloot nog 300 m dit najaar, dus als we steeds 10 m doen, dan moet dat lukken. Daarna een bakkie thee en dan het tuinhuisje eerst maar eens vrijgemaakt van de opdringende bramen.
Na de nodige discussies rond de keuken gaan we met zijn allen nog maar eens naar de Keukenwinkel in Etten waar Ter en Linde de mooiste keueken hebben gezien. Dart ziet er inderdaad op diverse een stuk fraaier uit dan van de anderen en we maken een afspraak voor vrijdag a.s. om een gedetailleerde offerte uit te laten werken. Tegen de middag komt de zin er weer door en kunnen de schilderklussen afgemaakt worden. Ik ga de wanden onderstoppen met specie om de benodigde draagkracht te verkrijgen, zodat de tijdelijke spietjes er tussen uit kunnen. Erik Paul en Jolien komen - terug van vakantie - ook nog even langs en vinden dat we mooi opgeschoten zijn. Toen ze weggingen legden we net de eerste steen van de buitenmuur van de fundatie.