Weblog Klaverhof week 36 11-09-2005

Al weer een paar weken geleden dat ik wat opgeschreven heb. In de vakantie zijn we permanent bezig geweest en is het lastig om 's avonds ook nog puf te verzamelen om de site bij te houden. Inmiddels zijn we wel heel wat vetrder gekomen. Alle prefab houtskeletelementen zijn naar bovengehesen met meer of minder moeite. Vooral het middendeel van de gevel bij het koelhuis was een lastige en zware klus. Uiteindelijk hebben we hem via een paar gordingen die tegen het gebouw stonden naar boven gesleept aan een oud bergsporttouw. Net als alle elementen met de trekker aan het touw trekken. Alle gordingen zijn nu ook op maat gemaakt en vastgezet.

We zijn ook eindelijk uit de keuze van de keuken. Eerst hebben we bij enkele bedrijven een globale prijsopgave gevraagd voor de keuken die in d ebuurt kwam van wat we wilden. Die bedragen liepen verrassend weinig uiteen en waren verrassend hoog. Omdat er eigenlijk maar weinig prijsverschil bleek te zijn, behalve voor keukens die we kwalitatief niet zagen zitten, zijn we verder gegaan met de keuken die we allemaal eigenlijk het mooiste en technisch het beste vonden. Uiteraard bleek ook de gedetailleerde prijsopgave veel te hoog te zijn. Inmiddels hadden we al op Internet een winkel gevonden die de apparatuur voor minder dan de helft kan leveren. Verder bleken een drietal kasten de helft van de prijs van de keuken te vertegenwoordigen. Daarvan hebben we er twee vervangen door een eenvoudiger oplossing en van de apparatuur hebben we gezegd dat we het prijsverschil van 3000 euro te gek vonden en dat we die wel zelf via Internet zouden gaan regelen. Toen kwamen we verrassend snel tot een eindbedrag dat nog in de orde van een auto kwam te liggen, maar goed. De andere morgen belde de verkoper dat ze bij nader inzien ook de apparatuur wel wilden leveren voor 50% korting. Daar zijn we dan maar ingestapt. Scheelde alsnog 400 euro, maar alles in een hand is ook wat waard. Levering in week 45, dus moeten we nog op gaan schieten met de ruwbouw...

Deze week daarom maar als een speer wat gaan regelen voor de vloerverwarming, want die moet ook nog in de keuken gemaakt worden voor die er in kan. Verder een eindeloos gepuzzel en gediscussieer wat we precies moeten doen en hoe het dan het beste kan. Zowel de bouwbeschrijving als de tekeningen blijken toch nog wel op veel plaatsen niet nauwkeurig en onvolledig, zodat er af en toe een steek valt. Meestal wel op te lossen, maar niet altijd 100% gelijkwaardig met de hoe het had gemoeten.

Deze week moesten nog de muurplaten in een lijn met de nokgording en de tussenliggende gordingen vastgezet worden. Verder de aftimmering onder de dakoverstek maken, want daar zouden we anders niet meer bij kunnen. Verder konden we dan zaterdag de eerste dakplaat naar boven hijsen. Bij zes van de 26 dakplaten moet er een hap uitgezaagd waarmee ze om de dakkapellen vallen. Boven je hoofd onder verstek zagen lijkt niet een heel goed plan, maar uiteindelijk blijkt dat met wat meer meetwerk ook wel op de grond te doen. Hert uiteindelijke hijsen gaat best wel redelijk vlot. Wel weer wat verbeterpunten, zodat de volgende vast wel vlotter kunnen.

Zondag een vrije dag om kinderklimwedstrijd te administreren. De kleintjes hebben het twee keer eerder dit jaar met een stand in moeten doen en dat gaf toch een ellende... Zo'n wedstrijd met drie verschillende disciplines door elkaar is toch wel het lastigste van wat we in Nederland doen. Je kan wat dat betreft beter een NK doen.