Weblog Klaverhof week 9 05-03-2006

In het weekend geregeld sneeuw, soms met een klap omweer. Dan wordt de wereld ineens weer mooi. Dit is het uitzicht uit ons slaapkamerraam. Even de containers wegdenken en dan zie je nog meer van de paddenpoel.

Als de zon dan weer schijnt loopt de temperatuur in huis nog iets op. De vloerverwarming schakelde een paar keer uit omdat de ruimtetemperatuur boven de 20° kwam.


Verder bezoek ontvangen van het Nivon en familie.

De radiatoren voor boven via de hijsinstallatie aan het balkon ook naar boven gebracht. Dat was wel even zuchten want de drievoudige plaatradiatoren wegen vast wel rond de 100 kg.

De eerste (kleine) radiator afgehangen. Daar moet hier en daar nog wel aan gesleuteld worden voor het allemaal netjes hangt. Verder eindelijk de toiletten boven en beneden helemaal uitgetekend en tot een besluit gekomen voor het aan te schaffen sanitair. De kleine ramen in de benedenverdieping zijn nu allemaal voorzien van de binnenafwerking. Als voorbeeld is nu de keuken af op het plafond en de vloer na.

Op dinsdag kan de CV aangesloten en in bedrijf gesteld worden. Ter had andere afspraken, dus dan maar een extra dag vrij. En dat blijkt maar goed ook. De radiatoren voor de kamers boven met drie platen zijn werkelijk niet te tillen. Voor de kamerthermostaat en de buitentemperatuur-voeler moeten nog draden getrokken worden. De leidingen in de trapkast moeten nog schuin omhoog gelegd worden om geen luchtbellen te krijgen en daarna kan het gas aangesloten worden. Afpersen en de CV vullen met een lange slang vanuit de oude keuken. Vervolgens een uur ontluchten op vrijwel alle punten. De vloerverwarming heeft een eigen pomp en die pompt braaf alle lucht mee rond. Op den duur raken we ook daar vanaf en blijft de ketel branden.

De vloerverwarming mag eerst op 20 graden en dan per drie dagen vijf graden omhoog.

Na uitleg van de installatie en de kamerthermostaat is het half twee en niet meer de moeite om naar Delft te gaan. Dan maar eens gekeken of het gasstel nu ook wil branden. Met moeite via een lade de gaskraan open en dat stroomt dan gewoon naar buiten. Er blijkt geen gasslang aangebracht te zijn. Dat blijken ze na bellen met de leverancier "niet te mogen", dus na twee ritjes Praxis hebben we ook dat voor elkaar en zou er gekookt kunnen worden. Verder de middag besteedt aan het aftimmeren van de keuken. Het is wel heerlijk werken met een zaag die echt haaks en strak zaagt en op een onderdeel van een millimeter. Ook de Keuken is heel goed haaks afgehangen. Het resultaat mag er wat mij betreft wezen. De aansluiting op de kastjes is werkelijk perfect. Nu nog het probleem met de binnenafwerking van het raam oplossen en de keuken is ook af.

's-avonds gezellig op verjaardagsvisite bij de buren, want Frank is 60 geworden.
Als we naar bed gaan is de temperatuur in huis opgelopen tot 13 graden en het voelt heel prettig aan.

Woensdag morgen was een sprookje bij het opstaan. De verlichting bij het hek en de kerstboom geven het Vogelnest en de bomen voor een heel aparte sfeer. De foto had eigenlijk een tijdopname moeten zijn, want de flits verpest het beeld. Maar om daar nu een uur later voor te gaan werken... Moet nog maar eens over op een vrije dag.