Weblog Klaverhof week 46 18-11-2007

De boog van Selwyn redelijk af aan het komen. Hij was aan de buitenkant al heel ver. Met beitel en schuurpapier precies een jaarring gevolgd om te voorkomen dat er jaarringen afsplijten. Hij heeft bij Frank met de schuurrol nu ook flink wat materiaal aan de binnenkant weggehaald. Helaas iets te veel in de buurt van het handvat.

De boog is nu zover klaar dat er voorzichtig mee geschoten kan worden. Dat is tenminste wat de beschrijving op internet aangeeft. Maar dat valt niet mee, om rustig te beginnen. Dus als het een paar keer goed gaat, is het wel erg verleidelijk om te kijken hoe ver hij komt... De nieuw ingezaaide paardenwei van de buren is de schietbaan, waar je de pijlen in ieder geval terug kan vinden. Hij doet het best goed. Maar wat je op deze foto al kan zien, is dat er een knik zit net onder het handvat. En dat blijkt een week later ook de overbelaste plek te zijn. Als hij hem nog eens voor Sven demonstreert, wellicht net wat verder aantrekt, is hij helaas op die plek gebroken. Heel erg jammer, want hij heeft er hard aan gewerkt. Maar een ervaring rijker, is hij aan het bedenken hoe het dan wel moet.

De nieuwe buren op 18a laten het huis wel heel rigoureus opknappen. Ook de tuin moet er flink aan geloven en er vallen vele bomen en struiken. Ze komen bij Ter vragen of ze misschien belangstelling heeft voor de houtsnippers. Als ik 's-avonds thuis kom ligt er een wagenlading naast het Vogelnest. Die hebben we uitgespreid over het gehele voorterrein en daar ligt nu een cm of vijf. Scheelt een stuk in de nattigheid! En het ziet er nog vrolijk uit ook.

Ook heeft Ter nog de kiwi die tegen de koelcel aangroeide geheel gekortwiekt Hij groeide ook steeds onder de golfplaten door naar binnen. En kiwi's kwamen er ook niet aan. Schijn je twee planten voor te moeten hebben.

We hebben nog bezoek van een specht. Die zat aan het einde van het paadje naar achteren. Valt niet mee om te fotograferen, maar hij is te zien...