Weblog Klaverhof week 12 26-03-2006

Het weekeind geheel besteed aan het onderhoudsplan van de groenstroken. 1 april is de deadline voor het inleveren van het onderhoudsverslag over 2005, dus nu moet er toch echt wel wat gedaan worden. Gedurende het najaar en de winter zijn we alleen aan de sloot en de paddenpoel toegekomen, dus het is maar afwachten of deze (te) geringe inspanning ook voldoende is om de subsidie uit te keren. Volgend jaar zal daar vast wel meer tijd voor zijn. Nu is de elzenstrook die de grens vormt tussen de kompostkamer en de bloemenwei geheel afgezet om weer lager uit te kunnen lopen. Terry, Leander en Jonathan hebben ook een dagdeel geholpen, maar verder is het blik op oneindig en doorwerken maar. Het is heerlijk warm weer, dus ik vrees dat dit het laatste weekeind is dat er wat gedaan kan worden zonder de bomen blijvend te beschadigen. Zondagmiddag laat zagen we de laatste bomen daarom alleen maar om om volgende week op te ruimen. Het zijn wel niet zulke dikke stammetjes, maar we veel (ca 75).

 

Sinds donderdag slapen we in het huis. Als er tenminste plaats is. Na de nodige verhuizingen van wat spulletjes is dat wel een hele luxe.

Artje blijft nu ook meestal op de Klaverhof en dan is er soms maar weinig plaats over in bed.

De eerste bestelling via Internet wordt keurig afgeleverd. Sanitair tegen een heel wat lagere prijs dan bij de vakkhandel. Het is een lange weg van puzzelen en plannen, maar nu we weten wat we hebben willen is het best te doen. We hebben nog maar een WC besteld, want we zijn nog niet uit de afvoer van de WC door de meterkast. Er is nog een alternatieve mogelijkheid via de badkamer, maar dan moet ik me met het overige leidingwerk wel erger in bochten wringen, want de leidingen kunnen de 110 mm riool afvoer niet passeren.

De afgelopen twee weken tot drie keer toe reeën gezien in het bos tussen de bushalte en thuis. Het worden er wel steeds minder 6, 5 en 3. Ik had ze alleen nog nooit in het bos gezien. Alleen op ons eigen terrein.