Weblog Klaverhof week 19 14-05-2006

De oude appel in het boomgaardje bij het huis. Er komt geen appel aan, maar de bloesem is wel byzonder mooi. De vuilboom struiken daar direct achter hebben we maandagavond verwijderd. Opeens twee schoten. We rennen naar de wei om te kijken waar de jagers nu weer mee bezig zijn. Als ik vanaf het dijkje over de wei kijk, schrik ik net een ree op die als een speer naar het dennebosje van de buren rent. Selwyn komt van de andere kant en we zien een tweede ree langs de groenwal evenwijdig aan de snelweg ook richting dennebosje gaan. We kijken eerst op het veld van de buren. Geen jagers. Dan bij de boer richting snelweg en daar lopen twee jagers. Of ze ook op de reeën aan het schieten zijn... Niet dus. Buurman Buinsters heeft in het weekeind het plastic van zijn koolplanten gehaald en de jagers schieten wat duiven af die daar de nodige schade aan toebrengen. Ook hebben ze een paar kraaien uit de diepvries aan palen gehangen, want daar houden de andere vogels ook niet van. Valt dus weer mee.

Het hele pad vol met takken is het resultaat van de schoonactie. Hebben we weer wat te ruimen.

's-Avonds ook nog met Ter een rondje gefietst. We kwamen langs een monument, een obelisk aan het einde van de "Naaldstraat". Dat blijkt ter herinnering aan de wonderbaarlijke gebeurtenis in 1909, toen een Franse baron - leerling van de gebroeders Wright - op en naastliggend heideveldje de eerste vluchten met een vliegtuig in Nederland uitvoerde. Misschien heeft hij wel een rondje over de Klaverhof gedraaid...

Later op de avond zien we nog een sneldalende ballon vlak achter de lage wei. Snel gaan kijken, maar het was waarschijnlijk Ad Ballon, die alleen zijn zusje Ellen, die aan de andere kant van de snelweg woont even goedendag kwam wensen met zijn brander. Hij won snel weer wat hoogte om over het bos te verdwijnen. Zo is er vaak wat te beleven hier.

Dinsdag maar weer aan het werk. Ineens vreselijk last van niesen en proesten. Is dat hooikoorts? Nooit last van gehad. In de loop van de morgen Schiet het bij een niesbui ineens in mijn rug. Ik zit acuut op de grond en heb de grootste moeite om de loopstukjes naar huis af te leggen. Wat nu weer!
's-Avonds feest bij de buren want Gaia heeft haar rijbewijs gehaald. De jongste van de drie die bezig zijn, maar wel het eerste geslaagd...

De kweepeer in het boomgaardje staat nu ook vol in bloei. Als er zoveel vruchten aan komen, moeten we de jam maar gaan verkopen.

Woensdag met mijn rug naar de chiropractor en dat helpt wel, maar de dag er op is het al weer ellende en dat wordt verder in de week alleen maar slechter. Vrijdag zelfs ziek gemeld. Zaterdag maar eens de weekend apotheek gebeld, maar Voltaren is alleen op recept te verkrijgen. De dienstdoende dame denkt mee en is slim om op te merken dat het middel in een lagere dosering soms bij de drogist te krijgen is. Dat blijkt te kloppen. Desnoods nemen we er gewoon wat meer en inderdaad het helpt acuut. Dezelfde dag alweer wat klusjes gedaan en zondag naar Bussum om de Spiderkids klimwedstrijd te administreren.

Linde en Ter hebben intussen aan de kozijnen van de huiskamer gewerkt, zodat daar eindelijk ook aan de binnenkant een laagje op zit. Verder de balkondeuren en bijna de laatste roeden geschilderd. Nog twee te gaan...

Bij TNO zijn ze met de sloop verdwenen, maar hier hebben we op een aantal plaatsen op het voorterrein ineens wilde hyacinten.

De heren hebben er ineens een nieuwe hobby bij. En nu maar hopen dat ze de vogeltjes laten vliegen.

Selwyn begint al aardig ingericht te worden. Het valt niet mee om al je spullen kwijt te raken als je ook je vader met zijn computer moet huisvesten. Straks komen er uit Hellevoetsluis nog wel een aantal kastjes, dus voorlopig maar even een stelling gemaakt van oude stenen en Lundi-planken.