Weblog Klaverhof week 18 07-05-2006

Deze komen tussen de tegels op het terras door. Soms is het ook wel goed dat je geen tijd hebt om te krabben, want dit moesten we maar bewaren.

Selwyn was zo slim om eens te kijken hoe de laatst geleverde kozijnen met binnendeuren er uit zien. Van de zes deuren op de benedenverdieping bleek het kozijn maar in één deuropening te passen. Na wat zoekwerk kwamen we erachter dat er nominaal een marge is van 4 mm. De kozijnen zijn echter 2 mm groter dan besteld en doordat de logs niet allemaal precies gelijkvallen, ben je daar ook een paar mm kwijt. Wat nu? Finnhouse bellen, maar dat is er even nog niet van gekomen.

Door de week 's-avonds de laatste stapel met takken van de wei gehaald. Nog wel het nodige klein te zagen, maar daarvan is nu ook al veel gedaan. Nog een serie...

Ik ben al een tijdje wat mottig en donderdag voel ik me echt ziek. Thuis gebleven en weinig aan mijn extra vrije bevrijdingsdag gehad... Omdat het ook ineens zomer is, wel buiten nog wat hout gezaagd, maar na een kwartiertje ben ik al weer moe. Het is nu ineens zo warm dat het op het terras alleen uit te houden is als je echt niets doet. Ik heb drie kleine wondjes, die allemaal ineens vreselijk aan het zweren zijn. Heb ik normaal nooit. Misschein een boodschap om maar eens wat rustiger aan te doen.

Linde heeft Koelie alias Minkeltje, de laatste aanlooppoes, mee naar Amsterdam, want met Stempel ging dat vrij slecht. Het blijkt daar helemaal niet tegen te vallen. Dus misschien toch nog geen asielklant.


Gewone Vogelmelk (Ornithogalum unbellatum)

Deze week konden we voor het eerst buiten eten. Helaas is het om acht uur ook etenstijd voor de muggen. Binnen 10 minuten wordt je ineens opgegeten.

Zondag naar Tom om zijn verjaardag te vieren. Met het OV toch wel een hele onderneming van ruim drie uur heen en drie uur terug. Nu is het met de auto ook wel 2.5 uur, maar dat is toch wat flexibeler.