Weblog Klaverhof week 18 06-05-2007

Deze week heb ik niet al te veel gedaan geloof ik. Ik kan me alleen het vullen van de grote gaten in de vloer van de jongens herinneren. Daar gaat een papje van zaagsel en lijm in. Daarna laten drogen en weer vlak schuren. Ter heeft de vloer daarna drie keer in de olie gezet. Een eerste laag met een witte kleur en daarna twee lagen met dezelfde olie in transparant. Van de voren en tussendoor nog wat schuren.

Verder is het huisje nu helemaal afgemaakt met een nette dakrand van planken die van het huis over zijn. Ter heeft het de binnenkant weer netjes ingericht. En nu maar zorgen dat het niet verder volgestapeld wordt met spullen die we misschien nog een keer nodig zouden kunnen hebben...

De uitdragerij op de wei heeft nu weer dragelijke vormen aangenomen. Nog een klein beetje ruimen en we kunnen weer maaien. Niet dat dat nodig is, want het gras groeit door de droogte bijna niet

Juist door de droogte zijn we nog wel wat met de natuur bezig. Ter geeft om de paar dagen de notenbomen 20 liter water te drinken. Dat is een heel gezeul met emmers en gieters. Ook het vullen uit de kraan duurt lang en ze is er 1,5 à 2 uur mee zoet. Na een paar dagen bedenken we een beter plan. Enkele speciekuipen op een pallet achter de trekker vullen we uit de vijver met de dompelpomp die in de winter het koelhuis droog moet pompen. Dat kost nog geen 10 minuten en dan langs de rij met notenbomen rijden en ieder een paar emmers water voeren. Je moet wel heel rustig rijden, anders ben je alleen het gras op de paden water aan het geven.

Ondanks de droogte - of misschien we juist door de droogte - is er hier en daar nog wel wat aardigs aan bloemen te zien. Op de ingezaaide bloemenwei is het nog helemaal niets.

Links is een kardinaalsmuts achter de koelcel. Hier is flink gesponnen! Op een paar plaatsen hangt er een draad naar beneden met een hele tros rupsen.

Bij de nieuwsfoto's van de week op Planet lees ik dat het de rupsen van de stippelmot zijn.