Weblog Klaverhof week 35 02-09-2007

Er zijn nieuwe bewoners op de Klaverhof gekomen! We zijn erg blij met onze kudde Ouessant schapen.


Ronja

 


Skadi

 

Lucifer

Njord

 


Heide

 

Ramses

Kari

Hiervoor woonden ze op de Catarina hoeve in Vierpolders en hadden Mira als herderin. Woensdagavond heb ik Ter daar opgehaald na twee dagen wandelen met drie vriendinnen. Achterbank plat en in de auto. Gelukkig wel eerst een stuk plastic erin gelegd, want de keuteltjes zijn wel gemakkelijk op te ruimen, maar van de opwinding hebben ze ook wel wat plasjes gedaan en dat is minder. De rammen hebben een andere naam gekregen van Ter, maar misschien verandert er nog wel wat.

Tijdens de koffie op het terras zagen we een dode muis bewegen. Kijk hij leeft nog zegt Ter, maar dat zat even anders. Een andere Klaverhof bewoner was aan het werk. Een doodgraver. Klinkt niet echt gezellig, maar is vast wel nuttig in de natuur bij het opruimen van lijken die niemand onder de grond wil stoppen. Hij graaft een kuiltje onder het lijk en gaat daar blijkbaar lekker zitten genieten. Nu lag de muis op het terras en dat is lastig graven. De muis moest dus verplaatst en dat krijgt hij dus echt fraai voor elkaar door er steeds onder te kruipen en het de muis met zijn pootjes boven zijn hoofd weg te werken.

En dat gaat dan zo...

In 10 minuten is de muis 25 cm verplaatst, na 80 minuten 60 cm. Toen is hij eerst een tjidje zenuwachtig aan het rondwandelen en vliegen geweest. We denken om een stukje grond te vinden waar in gegraven kan worden. Vooral de overgangen van de stenen had zijn aandacht. Na nog een uur de laatste foto gemaakt. Toen had hij opgegeven. Het dichtsbijzinde stukje grond was ook nogal ver weg... Volgens mij is het een Nicrophorus vespilloides omdat hij geen oranje vlekjes op de antenne heeft en de oranje vlekken op het rugschild niet tot aan de rand doorlopen.

Verdere aktie dit weekeind: WC boven gevoegd, badkamer gevoegd, planning van badkamermeubel gedaan en Esdoornhout gekocht. Hangtoilet gemonteerd, fonteintje verpest, eerste netwerk-wandcontactdoos aangesloten, 5 ladingen bramenmeuk naar de groencompost gebracht.