Weblog Klaverhof week 37 16-.9-2007

Deze week aan de goten bezig geweest. Daar moesten nog de vogel/muis-schroten onder de onderste rij dakpannen gemaakt. Verder heeft Ter roosters gekocht voor op de goot, om minder last te hebben van blad. Dat is vooral aan de voorkant onder de linden een geregeld terugkomende klus. We hopen dat met de roosters het meeste blad er weer afwaaid... Toch nog twee dagen werk met de overige activiteiten erbij.

Vrijdag even in Frankrijk geweest met Linde. We hadden in Landleven een artikel gelezen over een uit de hand gelopen hobby van een Francofiel die in een boerenschuur een Frans dorpje heeft gebouwd. Ter is er met Ron geweest op de fiets en het is echt heel leuk. Daarom een verrassingstripje naar Biest / Heesakker.


Het straatje


De winkel

 


Het straatje naar voren


Het café

Zaterdag Rob en Trudy op bezoek. Ze blijven slapen en hebben daartoe de camper meegenomen. Wel een byzonder stuk huisvlijt.

We liepen over de hoge wei en vonden op de plaats waar eerst de zandberg van het zand uit de bouwput heeft gelegen een heel veldje met planten met bijzondere bloemen. We komen niet verder dan de nachtschade familie, maar welke? We hebben alvast wat zaad bewaard om deze ook volgend jaar terug te zien.

Misschien weet Anne het, want die heeft al heel veel bloemen van dichbij bekeken. Even vragen...

Na nog een dagje spitten in de flora, zijn we er samen met Jopie uitgekomen dat het Zegekruid (Nicandra physalodes) zou moeten zijn. Zie ook de foto pagina op Flickr.