Weblog Klaverhof week 39 29-09-2007

Van oktober tot januari is de paartijd voor de schapen. We willen liever geen nakomelingen meer van Njord met deze ooitjes, dus willen we die in de paartijd ruilen met iemand anders. Alleen dit jaar nog maar niet. We zijn daarom deze week druk met het afpalen van een tweede wei. Die moet buiten het zicht zijn van de andere, anders gaat het volgens zeggen niet goed met het gedrag van de rammen... 's-Avonds dus steeds een paar palen geplaatst. Daarbij zagen we een heel opvallende spin. Ter als een speer de camera thuis halen, terwijl ik de spin in de gaten houd en alvast een paar gaten boor. Uiteraard de spin foetsie. Tijdje tussen het hoge gras gezocht en net voordat Ter terug is met de camera, komt de spin 20 cm verderop weer tevoorschijn. Foto maken, battery exhausted... Helaas voor de spin moet hij dan maar even in de cameratas verblijven. Na het eten zijn de batterijen wel weer een beetje opgeladen maar is er geen licht meer. Dan maar niet in zijn natuurlijke biotoop gefotografeerd, maar op zijn tijdelijke huisje, de cameratas. Licht van de bouwlamp erbij en proberen zo stil mogelijk te houden. Deze is met een belichtingstijd van 1/6 s en dat is heel erg lang...

Toch nog wel redelijk geworden. Samen met Ter in het boekje aan het turen geweest en we komen tot de conclusie dat het een Viervlekwielwebspin (Araneus quadratus) moet zijn. De vier vlekken zijn inderdaad heel opvallend. Volgens Wikipedia zijn er drie wielwebspinnen in de Benelux. De Kruisspin, de Tijgerspin (die we twee jaar geleden zagen op de houtskeletelementen voor de bovenverdieping) en deze. Of de Tijgerspin wel een wielwebspin is weet ik niet, want de familienaam is niet Araneus, maar Argiope. Op Flickr staan er ook een paar, maar ook de meesten daarvan zijn volgens mij andere soorten.

Maandag is het nieuwe fonteintje onder garantie van Duravit afgeleverd. Volgende poging om een kraangat te maken. Maar na het uitpakekn blijkt de groef nog ondieper te zijn dan bij het fonteintje dat kapot ging, 2-3 mm. Ik vind het wel een optie om het fonteintje om het kraangat te ondersteunen met een stuk PVS afvoerbuis. Dus eerst maar eens een mailtje gestuurd aan de leverancier of dat nu wel een goed idee is. Misschien is dat al vaak geprobererd en werkt dat niet.

Linde heeft vandaag het wastafelplateau voor de badkamer gemaakt. De esdoorn vloerplanken waarvan de aftimmering gemaakt gaat worden is wel heel veel harder dan het grenen van het huis. Werkt een beetje als eiken.

Het plateau is af, maar bleek vervolgens niet geheel de juiste hoek te hebben. Nu gaan we nadenken of wa dat nog gaan corrigeren of niet. Verder zijn de zijkanten van het onderkastje gemaakt en de dikke bodem van het (spiegel)-bovenkastje. Ik ben verder met het elektra op de zolder en bij een viertal dozen in de kamer van Linde. We kunnen nu weer verder kunnen met het aansluiten van de WTW. Het was dit weekeind geen weer om de dakdoorvoeren te maken. In plaats daarvan heb ik ook met Ter buiten gewerkt aan de nieuwe wei.