Weblog Klaverhof week 40 07-10-2007

Maandag de WC boven afgetimmerd en palen geslagen voor de nieuwe wei.

Dinsdag-avond verder met de wei en één kant van gaas voorzien. Het is al heel vroeg donker. Om acht uur zie je eigenlijk al te weinig om iets buiten te doen.

Woendag heeft Ter met Selwyn twee kanten voorzien van gaas. 's-Avonds doen we samen de laatste kant. De ooitjes brengen we direct over naar de nieuwe wei.

Vanmiddag belde ook badkamermarkt.nl. Duravit meldt niet te weten dat ze een probleem met de kraangaten hebben, maar biedt wel weer het niet in de catalogus staande produkt met kraangat aan. Ik ga dat maar doen. Kost wat levertijd maar haast hebben we er niet mee.

De laatste noteboom bij de paddenpoel begint nu ook volop noten te laten vallen. De kistjes zijn op, dus wat al gedroogd is moet maar bij elkaar om plaats te maken voor nieuwe raapsels. We hebben nu 14 kisten vol.

Donderdag is Ter naar Hellevoetsluis. Ik ben net aan het eten als Jonathan komt melden dat Njord over het hek sprong en nu op hun grasveld aan het eten is... We zetten hem terug, maar als Marja een bakje voer voor de kippen komt brengen, springt hij er - terwijl we kijken - zonder enige moeite zo weer over. Jonathan heeft het goede idee, om de ooitjes terug te zetten op de oude wei en de rammen op de nieuwe wei, omdat daar het gaas hoger is. In ieder geval staan de palen niet in de sloot en dat is blijkbaar niet zo'n goed idee geweest. We nemen meteen Heide alvast mee naar de oude wei en dan zijn beide rammen gevlogen. Blijkbaar kan kleine Kari er dus ook overheen springen. Ze staan nu samen van het gras van de buren te genieten. We zetten die twee weglopers in de nieuwe wei en brengen beide volwassen ooien naar de oude. Nu maar hopen dat dit werkt voor een paar dagen, totdat we het hek verzet hebben naar de rand van de sloot ipv midden in de (droge) sloot.

Ter heeft vrijdag bij onze ecologische kastanjehout leverancier in België nieuwe langere palen gehaald voor het ophogen van de afrastering van de wei. Daar gaan we vrijdag avond al mee aan de slag en zaterdag verder. Steeds de krammen eruit friemelen waar het gaas mee vast zit, de oude paal er uit tillen met de hefinrichting van de trekker. Nieuwe paal in het gat zetten, slaan is niet echt nodig, want ze zijn een maatje dunner. En tenslotte het gaas er weer tegen aan met krammen. Als we alle palen vervangen hebben die in de sloot staan, maken we een nieuw stuk gaas overlappend met het eerder aangebrachte gaas aan de bovenkant vast. We redden het net niet met 50 m. Daarna wil Ter nog graag aan het schuilstalletje voor de schapen werken. Eerst een paar nette bekistingen gemaakt voor het bovengrondse deel van de poeren. We kunnen er nog net twee en een halve storten voor het weer donker is.