Weblog Klaverhof week 20 18-5-2008

Deze week is het weer mooi weer. De azalea die we jaren geleden van Anita en Jan gekregen hebben heeft Selwyn een beetje vergeten toen hij een zomer alleen in Hellevoetsluis was. We wilden hem al afdanken, maar hielden hem nog een winter over. Kwam er in het voorjaar vlak boven de potgrond weer een minuscuul stukje groen te voorschijn. En nu is hij weer zo! De natuur staat voor niets.

Eerst in het weekeind de maaimachine in orde gemaakt. Een van de twee tandwielkasten lekt wat olie, dus die moet toch echt elk jaar bijgevuld worden. Daarvoor moet de machine flink gesloopt. Dat lukt allemaal prima. Ook de vetspuit in orde gemaakt en de aandrijfassen en scharnierpunten doorgesmeerd. Daarna eerst de strook tussen de notenbomen langs de hoge wei gemaaid. Ter wil dat graag omdat het stukje er als een woestenij uitziet en dat langs het pad!

Na het maaien ziet het notenlaantje er zo uit. Hebben de caravanbewoners tenminste een fatsoenlijk uitzicht.

Dit levert wel een hele berg groenafval op voor de compostkamer. Die haal ik samen met Leander op. Gezellig om samen buiten bezig te zijn! Met de zitroosters van de boot op de paletheffer, kan je wel een kuub gras ophalen en verrijden. Wel jammer dat je niet tot in de compostkamer kan komen, maar een paar stappen lopen is gezond.

De berg is zo hoog dat het er maar net op te gooien is. Maar na een paar dagen is het weer geslonken tot normale afmetingen.

Verder de bramen naast het tuinhuisje een paar meter teruggedrongen, want het pad schuift elk jaar een paar meter op. En achter de bramen onder de bomen groeit helemaal niets mee. Het braamstruweel staat in het groenplan wel als een waardevol element genoemd en dient dus intact te blijven. Dat kan best ook wel een paar meter verder...

Omdat ik ook de sloot en de randen geheel wil schonen, hier alvast maar begonnen met de grote maaimachine. Lekker gemakkelijk, klaar in vijf minuten. De overkant met bramen van een jaar of vijf zal wel meer moeite kosten.

 

Ter doet ondertussen haar best door het terras rond het huis weer helemaal schoon te maken. Ze heeft een aantal mensen uitgenodigd voor mijn verjaardag half juni en dan moet het er wel weer een beetje fatsoenlijk uit zien.