Weblog Klaverhof week 7 20-02-2005

Deze week samen met Linde aan het werk geweest. Linde heeft een schuurmachine met afzuiging geleend van een vriend en is de bovenverdieping van het Vogelnest aan het schuren. De balken is te doen, maar het schilderwerk van het dakbeschot dat jaren geleden door Tom en kleine Rutger is gedaan, blijft bladderen, maar niet genoeg om alles er af te krijgen. Er wordt besloten om dat maar met gipsplaat af te werken. Om het Vogelnest te verwarmen komt beneden het potkacheltje uit de middenkamer te staan. Er heeft ooit een asbest pijp gezeten, maar die is jaren geleden al verwijderd. Vrijdag zijn we naar Bouwcenter Nelemans in Etten geweest.om een dubbelwandige rookafvoer te kopen. We krijgen een folder mee om alles goed op te meten. Het blijkt bestellen te worden en dat doen we zaterdag. Ik hang nog drie TL armaturen op in het koelhuis om wat meer licht te krijgen.
Sloperij Vermeulen zou nog komen om de zaak op te nemen voor een prijsopgave. Vrijdag was afgesproken, maar dat blijkt mis te lopen en in plaats daarvan komt junior op zaterdag. Ook hier moeten we alles wat we willen bewaren eerst zelf demonteren en veilig stellen. Ik krijg de offerte per fax.

Verder in de meterkast twee stopcontacten gemaakt op beide groepen om tijdens de bouw stroom te hebben. Linde heeft de badkamer verder ingericht en opruiming gehouden in de oude keuken. Alleen de noodzakelijke zaken in de kast en de rest maar naar de container. Het tafeltje van de jongensslaapkamer voorzien van een nieuw Lundia blad voor in de keuken, zodat we met 2-3 personen nog net wat kunnen eten. Zo is de oude badkamer nu keuken, badkamer en eetkamer. Wat heet multifunctioneel in 7 m²...


Verder een krachtstroomkabel omgelegd voor de stroomvoorziening van het Vogelnest. De doos zit nu in de hoek van het koelhuis bij de gasaansluiting. Als de grondkabel is ingegraven kan die bij de gasleiding naar binnen en eenvoudig aangesloten worden. Bij de voorraad kabels blijkt het langste stuk 15 m te zijn en ik heb minimaal 22 nodig. Frank komt eens kijken en blijkt nog een lang stuk op het dak van zijn huis te hebben liggen, dat ooit gediend heeft voor de aansluiting van de werkplaats. Die mag ik van hem gebruiken. We moeten hem eerst samen uit alle begroeiing op het dak vrijknippen en opgraven. Hij is wel 35 m dus meer dan lang genoeg.

Zondag morgen doet mijn bedlampje het niet meer. Stop blijkt niet kapot en ook de aardlekschakelaar staat nog goed. Het blijkt dat de linker groep eruit ligt. De stoppenkast is zaterdag open geweest, dus misschien is er iets niet helemaal goed. Na openen blijkt de fase niet meer doorgeschakeld te worden. Blijkbaar is de schakelaar wat gammel. De stoppenkast in de oude werkplaats blijkt net iets anders te zijn, dus die is niet over te zetten. Dan de fasedraad maar direct op de zekering aangesloten. We moeten dus voortaan uitschakelen met de automaat. Het is maar tijdelijk zullen we maar denken. De stroom definitief van de geitenstal en dus ook van de draak en het Vogelnest gehaald. De draagbalk van de draak losgezaagd van het Vogelnest zodat de draak gesloopt kan worden. Het eiken blijkt alleen de buitenste millimeter opgevreten te zijn door de houtworm, maar van binnen nog keihard, ondanks dat het alweer een paar jaar regen en wind heeft moeten doorstaan.