Weblog Klaverhof week 8 27-02-2005

Deze week zijn we voornamelijk bij Sven aan het klussen geweest. Alleen op zaterdag met Sven naar De Klaverhof geweest om de stroomvoorziening van het Vogelnest om te leggen. Die kwam eerst via het huisje, de geitenstal en de Draak en dat is nu afgekoppeld. We hebben een nieuwe kabel van Frank ingegraven van de hoek van het koelhuis naar het Vogelnest, net links van de deur. De kabel loopt bij het koelhuis eerst ongeveer twee meter loodrecht op de gevel en buigt dan naar rechts naar het Vogelnest. Hij ligt op een diepte van 40 cm bij het koelhuis tot ca 65 cm bij de doorgang langs het huis. Hij loopt onder de telefoonkabel door en ligt bij het koelhuis tussen de twee rioolafvoerpijpen naar de septictanks. Frank heeft nog foto's gemaakt van de gleuf.

We hadden de gleuf ongeveer in twee uur gegraven, met halverwege een koffiestop bij Frank. Vooral de aansluiting bij het koelhuis kost de nodige moeite. Er liggen wel vier pijpen. Een is helemaal kapot/onderbroken en van een ander is een T-stuk kapot. Blijkbaar kapot gemaakt bij het ingraven van de twee nieuwe riool pijpen naar de septic tank. Er zat een vuilniszak omheen ter reparatie.

Door de dompelpomp even aan te zetten komen we er achter dat het de pijp is van de regenwaterafvoer van het huis. Daar gaan we een stuk pijp tegenaan trekken met een paar grote straps. Het wordt gaandeweg kouder en na het terugvullen van de sleuf heb ik geen puf meer om de elektra ook daadwerkelijk aan te sluiten. Doen we volgende week wel weer.

Volgend weekeind wordt het tijd om de linden voor het huis op te snoeien. Ze moeten een haag op poten gaan vormen, om een beetje van de bladbelasting af te komen die we nu hebben. Op de langere termijn is het geen doen om steeds het dak op te moeten om het blad weg te halen. Gelukkig wordt het deze week weer flink koud. Verder kan er gewerkt worden aan de stroomaansluiting en de verwarming van het Vogelnest. Beneden moet een potkachel komen en de pijp met dakdoorvoer ligt al klaar. Voor de afwerking van het dak liggen de rachels en de gipsplaat ook al klaar. We hoeven ons dus weer niet te vervelen.