Weblog Klaverhof week 12 27-03-2005
 

Week 12: deze week het achteraanzicht voor en na het paas-weekeind.

Voornamelijk het paasweekeind. Vier dagen ter beschikking dus moeten we een eind verder kunnen komen. Eerst moeten we het krantenwijkje van Leander doen en we zijn dus pas om half drie in Etten. De R4 lijkt wel een echte vrachtauto. Achterbank naar beneden en afgeladen met gereedschap, inpakdozen en nog wat kleren. Ter en Selwyn moeten werken en komen dus pas op zondag middag. Maar gauw aan het werk. Sloophout van de geitenstal sorteren tussen echte zooi om af te voeren, bijna zooi om de spijkers er uit te halen en klein te zagen voor de kachel en bruikbare delen. Ook ontspijkeren dus. Daarna het laatste derde deel van de houtwolcement-dakplaten eraf gehaald en op een pallet op de wei gezet. Zaterdag verder met demonteren en verwerken van de dakspanten en ander houtconstructies in de stal. Op gegeven moment is alleen het centrale dakspant nog aanwezig. Het ligt in twee uitsparingen in de muur van het huis en in de tegenoverliggende zijmuur van de stal. De trekker binnen gemanoeuvreerd en met de hefinrichting het spant uit de stalmuur gelicht en hem ernaast op de muur gelegd.

Dan de trekker weg en met de koevoet het spant uit de muur van het huis drukken. Ik zet mijn laddertje zover weg dat ik nog er maar net bij kan. Het gaat perfect, maar het spant valt uiteraard en kantelt tegen het laddertje. Ik wordt eraf gemaaid en komt ruggelings tegen de zijmuur tot stilstand. Dat ging dus niet helemaal goed, en het spant ligt klem tussen de stalmuur en de deur. Die wil nu dus echt niet meer open... Het valt niet mee om hem uit elkaar te halen. Vijf achtduimse spijkers geven niet echt gauw mee.

Linde heeft inmiddels de naden van de gipsplaten en de balken op de verdieping van het Vogelnest geplamuurd.

Daarna het bokkenhok waar vorige week aan begonnen is verder afmaken. Een enkel deel is nog wel goed, maar een aantal: boktor at work. Hieronder zijn links en rechts dezelfde twee plankjes.

Panlatten, ribben en dakbeschot er af na het avondeten en dan valt bij het op een na laatste plankje de rest in elkaar. Het is een stoffig zooitje. Morgen weer drie stapels om te sorteren. Gaia en Paul komen nog even kijken en vragen zich af hoe het nu verder moet. De muur moeten brokken worden en dat is een stuk lastiger dan losse stenen, want die zijn gemakkelijk los te tikken.Ze komen er bijna heel uit. Meer dan de helft is nog bruikbaar.

Zondag een beetje slechte zin. Mijn elleboog is minder blij met de ontspijker activiteiten. De vuilnisbak bevat een een laag van 20 cm met enkel spijkers. Het druilt een beetje en Leander hangt uit het slaapkamerraam en levert commentaar. Gelukkig komt hij ook nog meehelpen en we werken een tijd gezellig samen. Ik de spijkers gangbaar maken en hij trekt ze er uit. Dan komen Selwyn en Terry om een uur of vier en slopen met Linde het laatste hout uit het bokkenhok weg. We zagen nog een pallet vol met kachelhout. Selwyn heeft inmiddels het stuk muur boven de doorgang weggehaald en stoot voor de gein de zware koevoet op de hoek in een voeg. Ze hele zijmuur komt nu los te staan. Voorzichtig dus, want hij moet naar binnen vallen op het beton en niet naar buiten op het gras. Met wat jutteren aan de achterwand vanaf een gammel keukentrapje valt twee.derde daarvan met een grote klap om. Nu hebben we wel de grote brokken die we willen. Ze moeten zelfs kleiner gemaakt worden om ze te kunnen tillen.