Weblog Klaverhof week 16 24-04-2005

 

Stand per week 16. Zoek de verschillen. Er is zelfs nog iets aan opbouw gedaan, met een onderdeel dat achter de piano vandaan kwam!

Deze week vooral verder met het afmaken van het Vogelnest en het verhuizen van spullen. Vrijdag eerst onze slaapkamer helemaal leeg gemaakt, want die vloerbedekking moet boven in het Vogelnest komen. Dat is alleen nog best een gezeul, maar gelukkig blijkt de linnenkast uit elkaar te kunnen. Alle overige spullen op de slaapkamer van de jongens gelegd voor Ter om uit te zoeken. De hardboard ondervloer is zo klaar en er blijkt zelfs nog een regulier ondertapijt aanwezig te zijn. Het vogelnest is zowel langer als breder, dus passen doet het niet echt. Wat er bij het luik afvalt, past in twee stroken precies naast de rest, zodat er alleen aan een korte kant nog een strook van 40 cm ontbreekt. Dat kan mooi opgevuld worden met een strook van Linde's slaapkamer, maar die staat ook nog vol. Alle boeken in de Tokai Rika autogordel dozen gepakt. Dat is een prima maat en er past welgeteld maar een boek (A4) niet in. Er zijn er nog een paar over voor de boeken van de middenkamer.

Linde moet vrijdag bedrijfshulpverleningsexamen doen, dus die is er pas 's-avonds laat. Ter en Leander komen weer pas vlak voor 24:00, na de krantenwijk en een avondje Jeugdtheater Hofplein. Zaterdag opgemeten welke kasten waar moeten komen en de eerste drie boekenkasten overgebracht. Gerton en Ilona komen op bezoek en we doen eerst een rondje over het terrein en een bakje koffie. De kinderen vermaken zich prima met het vee en er valt overal veel te zien. Met Gerton en Ilona kunnen we de echt zware zaken verhuizen naar de container. De Indische buffetkast en de piano stribbelen wel wat tegen, maar blijken toch wel redelijk verplaatsbaar met zijn vieren. Dat maakt de huiskamer al een heel stuk leger. Bij de piano laten we de trekker ook nog maar wat helpen, want dat is toch wel het zwaarste stuk.

De trekker is uiteraard ook erg leuk om op en - onder toezicht - mee te rijden. Handig niet als je in de derde versnelling weg kan rijden? Zo kom ik zo schakellui...

Daarna blijkt het bed van Selwyn te breed om door het raam naar binnen te schuiven. Ter en ik brengen een vrachtje naar de Kringloper: een bank van Marja, een klepkastje, de linnenkast en ons bed. Dan blijkt dat ik de klepkast toch niet zo heel goed heb vastgebonden, want al op de Moerdijkse Postbaan horen we een klap en zie ik de last in mijn spiegel op straat liggen. Gelukkig bijna geen verkeer. Het valt mee hoe hij er uit ziet, maar toch niet helemaal meer Kringloperkwaliteit. We zetten hem langs de weg onder toeziend oog van de kinderen die daar wonen en beloven om hem na de boodschappen weer op te halen. Helaas staat hij er nog... dus die kan volgende week naar de stort. Linde maakt intussen het bed demontabel en brengt het met de vader van Marja naar binnen. Als we terug komen zit het al weer in elkaar. De schuifdeurkasten voor kleren en beddegoed kunnen dan ook over (2 cm ruimte) en is de bovenverdieping ingericht.

Zondag moet er nog geschilderd worden aan de wanden beneden. De kachel op zijn plaats en verder inrichten. De uil en de paasvaas staan er al. Ik heb nog wat dingen naar de container verhuisd, waarvan de kachel in de woonkamer echt heel zwaar is. Dat vond het steekwagentje ook. Na twee keer vier meter rijden een wieltje in de stress. Het ziet er wel al aardig leeg uit, al zal het volgend weekeind nog wel even duren voordat het echt helemaal uitgeruimd is. Verder het eerste gras gemaaid. En het dak van het Vogelnest hersteld waar twee weken geleden bij de storm een plank afgewaaid is.

Dan alleen nog een koelkast naar het huis van Sven gebracht en boven gebracht. Zijn we toch weer om half elf thuis om er de vaat van vrijdag aan te treffen. Fijn, kinderen die meedenken.