Weblog Klaverhof week 17 01-05-2005

Deze week wordt het toch echt wel tijd om een plekje te regelen om te kunnen overnachten. Hoewel in het Vogelnest wel plaats is voor vier personen is dat wel erg krapjes en Linde is zo blij met haar eigen slaapkamer... Dus maar eens serieus op internet naar een caravan zoeken. We vinden diverse caravans uit de tachtiger jaren voor 800 - 1500 euro, afhankelijk van merk, maat en staat. Bij de koffie blijkt dan dat collega Cees zijn caravan toch wel kwijt wil. Wel wat ouder, maar ook wat groter (vier slaapplaatsen). Die gaan we dus vrijdag halen. Ik dacht dat hij in Drenthe staat, maar dat blijkt in Diepenveen te zijn. Mooi te combineren met een bezoekje aan Jopie en Ben. Die moeten echter al vroeg naar Schiphol om op vakantie te gaan. Ter gaat dus eerst werken en dan gaan we samen op weg naar het oosten. Cees reed nooit veel met de caravan, dus ik hoop dat hij Etten haalt. Wiellagers zonder vet kunnen aardig roet in het eten gooien. In het begin stoppen we geregeld, maar alles blijft koel. De caravan loopt keurig achter de auto. Die heeft er overigens best moeilijk mee. 80 is echt het matje voor die oude diesel.

 

Zaterdag eerst de caravan op zijn plaats gezet en in detail bekeken. Hij staat op een mooi plekje vlak bij het bruggetje aan het eind van het rozenlaantje. Uitzicht naar achteren over het pad naar de paddenpoel en aan de zijkant naar het tuinhuisje. We moeten wel het pad wat verleggen, maar dat kost alleen de asperges in het voorjaar. Verder het Vogelnest beneden ingericht met een vloerkleed, zitbank, bankbed, bureautje. Daarmee raakt ook het huis eindelijk wat leger, want zo langzamerhand moeten we toch echt van de huisraad af. Linde heeft nog een stoepje gelegd opdat je wat droger binnen kan komen. Lampen boven en beneden opgehangen. De tussenwandjes boven weggehaald. Het lijkt wel een balzaal zo groot. Frank komt eens kijken en heeft goede herinneringen aan de begintijd met Marie-Jan, toen ze hier een fijne kamer aan hadden.
Zondag komt Selwyn op zijn vrije dag 's-morgens naar de Klaverhof en heeft fijn meegeholpen. We zijn samen begonnen met het verwijderen van het dakbeschot aan de westkant van het huis. Het valt niet echt mee om de planken er heel uit te halen. Het hout is erg droog en wil vaak liever breken dan de spijkers er uit trekken. Een deel van de steenwoldekens tussen het dakbeschot en de pannen is nog goed in tact, maar er zijn ook wel de nodige muizennesten te vinden. De lucht is op enkele plekken niet te harden.
Verder moeten ook de laatste zaken van de verdieping af. Het laatste zware item is de oude plotter, die ooit nog eens aan de praat geholpen moet worden. We zien geen kans om hem langs de trap naar beneden te krijgen, dus maken we een bergreddingsinstallatie door het verhuisluik.