Weblog Klaverhof week 18 08-05-2005

 

Stand per week 18. Nu maar eens van de achterkant, anders denken jullie dat we met Hemelvaart bijna niets gedaan hebben. De kamers boven zijn wel een stuk lichter geworden.

We hebben de hele week vrij dus we kunnen nu eens lekker opschieten. Maandag halen Selwyn en ik de rest van het dakbeschot weg. Het hout geschift in afval en bruikbaar. De laatste fractie meteen spijkervrij gemaakt en opgeslagen. De planken staan rechtop tussen de containers. Het begint al aardig op een sloperij te lijken... Dinsdag een dagje werken, terwijl Ter de caravan uitruimt, de spullen van Cees apart zet en voorjaarsschoonmaak houdt. Linde werkt nog verder aan de inrichting van het Vogelnest. Het wordt er al echt gezellig. Als je daar koffie zit te drinken, waan je jezelf in een groene oase. Woensdag halen we het steenwol aan de westzijde weg. Het is een vreselijke stofzooi. Bij het lossnijden van de dekens dacht ik even met een mondkapje te werken. Vervolgens slaat je bril heel erg aan en ik snijdt bijna het topje van een vinger. Die hebben we dus eerst maar eens goed schoongemaakt en ingepakt en ik kan er gelukkig wel mee verder werken.

Ter en Linde rollen alle dekens op en die samen met nog wat "overig afval" naar de milieustraat gebracht. Daarbij helaas een aanrijding veroorzaakt. Stom, achteruitrijden met de aanhanger en alleen in de rechter spiegel gekeken. Stond er dus iemand links achter… Deuk in mijn ego was groter dan in die auto, maar toch wel Eur 1500-2000 schade en hij kwam net terug van de spuiterij.
Vervolgens een rit naar de kringloper met de bruikbare spullen en het dakbeschot aan de andere kant weggehaald. Lukte bijna op een stuk of tien planken na. Achter het schot vonden we nog een onverwacht stuk vee. Die was waarschijnlijk opgesloten toen Erik ongeveer 20 jaar geleden de dakkapellen weggehaald heeft en de betreffende ruimte heeft afgetimmerd.'s-Avonds gezellig met de Siegmunds gegeten in het Vogelnest. Toen Paul er ook nog bij kwam, waren we met negen personen en dat past nog ook.

Donderdag hebben we de kopse kanten boven verwijderd en alle overige steenwoldekens weggehaald. Alles enigszins schoon geveegd. Daarna aan de huiskamer begonnen. Gipsplaten zijn geschroefd en geverfd, dus die kunnen niet heel verwijderd worden want de schroeven zijn niet te zien. Plafond is er eigenlijk zo uit. Eerst een gat maken waar je in kan pakken en dan trek je hele stukken eruit. Een enkele keer bijna een hele plaat. De wanden gaan op dezelfde manier ook prima. De glaswoldekens zien er nog prima uit en kunnen hergebruikt worden. De plekken waar steeds zooi achter de gipsplaat vandaan kwam en waarvan we dachten dat er muizen zaten, blijken mierennesten te zijn.

Vrijdag de huiskamer afgemaakt. Daarna de tweede lading steenwol naar de stort gebracht. Er waren blijkbaar veel mensen aan het klussen geweest met Hemelvaart, want we moesten meer dan een half uur wachten voordat we aan de beurt zijn. De eerste container besteld voor het afvalhout. Contant afrekenen met de chauffeur. Bleek zowaar incl. BTW te zijn, dus dat valt weer 20% mee. Verder veel latjes ontspijkerd en dat vindt zelfs Leander een leuk klusje om met zijn moeder te doen. Lekker in de zon op het terras. Elektra definitief afgekoppeld in de meterkast en verwijderd. Alle 5*5 balkjes van de gipswanden van de wand geschroefd. Tegen drie uur mee klaar. Soep met brood in de zon op het terras smaakt prima en daarna nog verder met de keuken. Die is om acht uur ook bijna klaar. Gips van het plafond en de voorwand. Hier zitten de gipsplaten geniet en die zijn er wel bijna heel uit te halen. Wel veel gaatjes van de nieten uiteraard. Elektra en waterleiding weggehaald. Aanrecht eruit, snif, snif, maar hij heeft toch heel wat jaren goed dienst gedaan. Bij de magazijnmeester van de Gamma bedelen we nog een aanhanger met statiegeld-vrije pallets.

Zondag naar Tom om verjaardag te vieren. Linde in ik gaan vanaf de Klaverhof, maar niet voordat we op de zaterdag nog de dakpannen aan de achterkant eraf gehaald. Die laten we via de lange houten goot die ooit aan de overkapping van de koelcel gehangen heeft in een kruiwagen met zand glijden. Hij is eigenlijk net niet breed genoeg, maar het gaat toch verbazend goed. Er gaan er eigenlijk maar een paar kapot. Een omdat ik er een liet glijden voordat Linde de vorige uit de kruiwagen heeft gehaald en een stuk of drie die uit de goot sprongen. Dat waren blijkbaar toch eigenwijze exemplaren en die hoeven we niet te bewaren. Best een relaxed werkje. Je moet een beetje opletten dat je niet zelf van het dak glijdt. De panlatten zijn niet te vertrouwen en de ribben buigen evenredig met de hoeveelheid boktor erin. En zo kan ik toch nog wat klimmen met Hemelvaart... We maken zes pallets vol en die komen op de wei te staan. Paul heeft met zijn telefoon nog een perfect filmpje gemaakt van het proces. Half dak met zijn tweeën gedaan in een uur of vier.