Weblog Klaverhof week 20 22-05-05

 

Stand per week 20: Bijna dan, want daarna hadden we toch nog zin om wat te doen...

Woensdag komt de taxateur voor mijn bezwaarschrift tegen de OZB taxatie. Die dag samen met Ter nuttig besteed door het laatste stukje verdiepingvloer te verwijderen. Daarna alle vloerbalken op de drie draagbalken na. Al dat hout ontspijkerd en opgeslagen bij het andere sloophout. Boven de meterkast een schuin dakje gemaakt, zodat het af kan wateren. De trap met betimmering verwijderd en alle overgebleven stenen van de binnenmuren afgevoerd.

In het weekeind verder met de demontage van de begane grond. Vrijdag flink geholpen door Jonathan en een vriendje. Linde heeft last van duizeligheid en durft niet in de auto te stappen. Ook wordt de eerste steencontainer gebracht. Begonnen met de hoek in de keuken waar eerst de voorraadkast stond en daarna de zijmuur afgebroken. Steeds een stukje wegbreken, de hele stenen afvoeren naar de opslag achter de containers en de rest van het gruis en halve stenen in de afvalcontainer. Daarbij kom ik een paar kleine plaatjes asbest tegen. Die blijken onder de balken in de keuken gelegen te hebben om ze op de juiste hoogte te stellen. Zaterdag verder met de muren aan voor en achterkant. Linde voert het grootste deel van de hele stenen af en ik het containergoed. Dat gaat zo door totdat de eerste balk in de keuken vrij is aan beide kanten. Balk afvoeren en verder naar de volgende balk. Die is veel te zwaar om eraf te tillen, dus dan maar god zegen de greep van de muurplaat af gedrukt. Lichte beschadiging aan het houtwerk van het grote raam is het gevolg. Daarna afvoeren met een kant op de trekker en de andere kant op een kruiwagen. Daarbij doe ik wat onhandig en kan de kruiwagen niet houden... Toch nog een ruit gesneuveld van het grote raam.

Soms gaan er best grote stukken in eens naar beneden en soms moet je aardig hakken om een steen los te krijgen. De meeste stenen gaan nog kapot met het naar beneden gooien op de betonvloer.

 

Later in de middag komt Frank helpen en hij doet de achterkant en ik de voorkant. Zondag eerst weer heel veel opruimen en zondag verder met de huiskamer. Ook nu weer Frank aan de achterkant en ik aan de voorkant om de ramen vrij te maken. De tweede zware draagbalk in de huiskamer gaat beter naar beneden. Die zit aardig onder de houtworm en boktor aan het einde, dus die zagen we met de kettingzaag in drieën. De delen zijn een stuk handelbaarder.

Jonathan en Silke de poes hebben het blijkbaar koud in de zon. Ik zelf vind een T-shirt al warm...

Al met al houden we een aardig voorraadje over om metselklussen mee uit te voeren.

Als we aan de schoorsteen beginnen is alles opgeruimd en de eerste steencontainer bijna vol. Ongeveer de helft van de puinhoop van het slopen van de geitenstal is dan als stopwerk ook al in de container verdwenen.

Het is de vraag of de trekker sterk genoeg is om de schoorsteen om te trekken. Voor de zekerheid maar flink hoog de staalkabel er om heen slaan. De loodslab houdt de kabel mooi op hoogte en dan trekken maar...

Hij breekt uiteraard te hoog, dus komt er een tweede etappe. Het blijkt dat we zonder het te weten ooit een open hard in de keuken gehad hebben...

Dat gaat ook nog goed. Als het stof is opgetrokken blijkt de kop van de schoorsteen aardig in het tegelvloertje achter de oude geitenstaldeur gedoken te zijn.