Weblog Klaverhof week 21 29-05-2005

Stand per week 21. Eigenlijk een week later, maar het verschil is toch niet te zien.

Deze week staat in het teken van het opruimen van de schoorsteen en het wegbreken van de betonvloer ter plaatse van de fundatiesleuven. Dat zal vooral in de keuken een stevige klus worden, want daar hebben we destijds zelf een stalen wapening aangebracht. Omdat de eerste acties met de elektrische sloophamer niet echt productief waren nu maar voor het echte gereedschap gegaan. Compressor van 2,5 m**2/min, een 30 kg sloophamer en een 10 kg sloophamer om te proberen de plavuizen los te werken. Dat gaat wel heel veel beter, maar maakt ook heel veel meer herrie. De 10 kg hamer is duidelijk effectiever dan de elektrische sloophamer die ik eerst had.

Ik ben al vroeg bij Borent en die verklaren me voor gek met een verwachte temperatuur van 28 graden. Vlug beginnen dan maar zolang het nog niet zo warm is.

Eerst maar de gemakkelijke delen. De huiskamer en de geitenstal. En dat blijkt ook heel gemakkelijk te gaan. Met een goed uur is een geul van ruim een meter breed gesloopt. Ook is het nu veel makkelijker om grotere stukken los te breken ipv alles te vergruizelen. Dat spaart enorm in het opruimwerk.

Merel is even tussendoor in Nederland na een lange wandeltrip in Spanje en heeft flink wat geholpen met ruimen in plaats van uit te rusten.

Zaterdag een dagje rust op de bruiloft van Taco en Petra. Veel wind, maar toch schitterend weer. Het Heerenhuis is wat krap voor het aantal belangstellenden, maar bij De Maas is het heerlijk buiten op het terras aan het water. Leuk om de jaarclubvrienden van Erik Paul na jaren weer eens te zien. De Cumulus III en de Kaat Mossel liggen gepavoiseerd in de haven. De Kaat Mossel met een schiderbeurt van drie weken en de Cumulus III met een witte wimpel, al is de bruid wel niet echt aan boord.

Tom en Nardy gaan naar het feest en slapen in het huis van Sven en kunnen daar het nieuwe bed inwijden. Ze komen zondag naar de Klaverhof om oma te bezoeken in het ziekenhuis en kunnen daarna gelukkig helpen met het verwijderen van het grote kozijn.

Dat blijkt dus met glas erin nog veel te zwaar voor zes personen. Dus maar gauw weer rechtop gezet.

     

Ik had een ruit losgehaald, maar die zit erg verkleefd aan de tochtstrip erachter. Tom weet de ruit echter met de zuignappen van Frank toch los te krijgen. Rustig trekken en dan zie je na een tijdje de ruit loskomen van de tochtstrip. Dus alle negen ruiten aan de binnenkant maar gedemonteerd.

Tweede poging.

Een kleine foto want wie doet er weer niets...

Nog steeds zwaar, maar het gaat.

Met negen personen.

Het is de bedoeling dat het raam onder de overkapping achter het koelhuis komt te staan.

   

Maar het blijkt niet tussen de palen door te kunnen en is ook te hoog om het rechtstandig onder de dakpanrand te halen. We bedenken dan dat het raam al 12 jaar buiten staat en het er nog wel even uit zal houden, dus daar gaan we weer...

   

   

En dan is het toch nog gelukt

Tom wil uiteraard ook even kijken hoe dat slopen gaat.

En Frank laat zien dat het ook met de 10 kg moker gaat. Ook al is de vloer hier 20 cm dik...

Op zondag middag laat zijn we klaar. Alle vier dwars gleuven zijn klaar en geruimd en de langsgleuven wel gebroken, maar nog niet geruimd. Bij het opruimen zegt Linde: "Het huis was toch symmetrisch?" Bovendien moet er nog een gat voor de watermeter achter de voordeur gemaakt worden. Nog eens op de tekening gekeken. Ik heb me dus een meter verrekend. Drie van de vier dwarsgleuven moeten een meter opschuiven. Niet blij dus... Gauw de compressor maar weer gestart en verder in de keukenvloer. Dat wordt een week vertraging.