Weblog Klaverhof week 27 10-07-2005

 

Maandag en dinsdag kleine verbeteringen aan de bekisting.

Maandag vroeg staat de Jongeneel voor de deur met een vrachtauto vol hout. Na lossen een enorme hoosbui. Net op tijd af kunnen dekken

Dinsdag zou er gestort worden, maar dat stond ineens niet in de agenda. Woensdag kan wel. Ook toen een enorme bui na het storten. We waren doornat met z'n drieën. Als we staan te wachten op het beton zien we op de wei van de buren twee reeën overstaken van onze wei naar het bosje van de buren. Het gras is zo hoog dat je net de kop ziet en een streepje rug.

Maandag ook het staal niet gekomen. Iemand is ziek. In plaats daarvan wordt er woensdag-morgen een grote doos gebracht.

Donderdag de opstort voor de kolom gemaakt en daarna de trilnaald naar Borent teruggebracht. Steenstripper weer mee terug genomen en in de eerste dag 500 stenen geschoond. Het moeten er 2000 worden.

Vrijdag 's morgens eerst met Ter naar het RMPI in Barendrecht voor een oudergesprek. Ter en Linde naar Nelemans om uit de keuze voor de steen te komen. Wordt het toch wat ik in eerst instantie mooi vond. Helaas wel een van de duurste 79 ct per stuk en alleen per gehele pallet leverbaar.

Zaterdag veel gerekend en de maten in tekst en met spijkers uitgezet op het raamwerk van de bekisting. Niet aan metselen toegekomen. Wel nog kalk gehaald, want dat schijnt te horen en een offerte voor een vloerverwarming met constructiedetails geregeld. Bij Nelemans ook maar dakpannen gekeken en de stenen voor het schoonmetselwerk besteld.

Zondag morgen vroeg uit de veren en de verlengkabel voor de betonmolen gemaakt met een gekanibaalde stekker van de lintzaagmachine in de oude werkplaats. Ondanks afgebroken boutje aan de praat gekregen. Weer rekenen aan de doorgangen tussen de delen van de kruipruimte ivm de plaatsen van de betonbalken van de systeemvloer. Die hoeven van mijn nou liever niet midden op een latei te komen als het niet hoeft. Eerste muurtje gemetseld. Viel eerst erg tegen. Later wat smeuiger gemaakt en dat gaat beter.