Weblog Klaverhof week 22 04-06-2006

Maandag een beetje boodschappendag. We hebben nog eens goed gekeken naar het ventilatie systeem. Brink, de fabrikant gebeld en vervolgens bij de Praxis en bij Bouwcenter langs om te kijken wat er te halen valt. We krijgen nog een tip om eens te kijken bij Climatic, een bedrijf op het industrieterrein dat gespecialiseerd in in ventilatie en verwarming. Dat levert ook de nodige extra info op en we gaan daar maar eens een offerte voor de materialen opvragen. We zien het weer een beetje zitten en zijn verder gegaan met het aanleggen van de elektra op de bovenverdieping.

Ook hier en daar wat in het plan veranderd, en nu hebben we in de bovengang en de badkamer licht en zijn de dozen in de kopgevel in onze slaapkamer aangelegd. De wand kon nu gevuld met isolatiemateriaal en dampdicht gemaakt met plastic.

Linde heeft vandaag ook bij het Vogelnest geruimd. Je kan daar nu heerlijk van de avondzon genieten.

Donderdag komt Merel na vijf weken wandelen terug uit Spanje. De pelgrimstocht naar Santiago is nu helemaal af. Ze kwam met de nodige goede herinneringen en ook wat aandenkens terug. Hier een replica van het giga-wierookvat dat tijdens de dagelijkse mis in Santiago door het dwarsschip van de kerk geslingerd wordt en daarbij bijna de plafonds raakt aan beide zijden!

Het was goed gegaan met slechts enkele aanvullingen op de nooduitrusting die we, na de diefstal van haar klaarstaande rugzak, 's-nachts in elkaar gesleuteld hebben.

Hier kon ze meteen weer aan de slag. Met zo'n mooi pinksterweer kon er ook het nodige aan de tuin gedaan worden. Merel heeft het terras verder geschoond, zodat de kruidenperkjes ook weer de originele afmetingen hebben en je weer ergens kunt zitten.

Bo is een beetje ziek en ondergaat een penicilinekuur. daar is ze niet blij mee en schuilt hier onder de haag om het terras.

Naast een schuilplaats voor Bo is er in de strook naast de haag allerhande groen opgekomen. Het schijnt dat je hier iets gezelligs van kunt maken, maar dat was echt niet de bedoeling. Misschien door een van de kinderen geplant??

Dat is echter verleden tijd, want ook hier wordt rigoureus onderhoud gepleegd. om de zaak leefbaar te houden moet er af en toe erg gesnoeid worden. Ook de haag langs het pad is weer onderhanden genomen.

Ik ben ondertussen verder met de binnenafwerking van de kopgevel in onze slaapkamer. Na de isolatie (zie boven) is de gipsplaat aangebracht om de constructie voor kleine brandjes te behoeden.

Daarna verder met de houten aftimmering met schijnlogs. Hier zit de eerste er in. Rechts de netwerk aansluiting om straks vanuit mijn bed te kunnen computeren. Het moet je hobby maar wezen... De lat helemaal rechts tegen de muur is is het begin van de kastenwand.

Omdat ik weer eens wat gips heb gemaakt zijn alle strips van de autofeeder-schroefmachine op. Die moeten dus weer gevuld worden met 1000 van de 8000 gipsplaatschroeven die blijkbaar nodig zijn... Mooi werkje voor de gehele familie in afwachting van de koffie. Ter werd winnaar van de wedstrijd in minder dan 2 minuten per strip.

Minpuntje van het pinksterweekeind is een dode ree die Gaia zondag op de weg vindt. Het hek van de buren heeft dus meteen zijn tol geeist. De reeën zijn hun normale doorgang kwijt en lopen blijkbaar veel langer op de weg rond om een doorgang naar de fruitkwekerij bij ons achter te vinden. Die is er eigenlijk alleen nog maar via de paralelweg langs de snelweg, over ons pad of over de Schuilenburg tussen de huizen door. We zullen wel niet veel reeën meer zien...