Weblog Klaverhof week 23 11-06-2006

 

Maandag tweede pinksterdag eerst de wand in de slaapkamer afgemaakt. Daar ben ik nog wel het grootste deel van de dag mee bezig. Daarna nog het allerlaatste snoeihout van het voorjaar dat al gezaagd is en bijna overwoekerd wordt door het gras afgevoerd naar de houtstapels. Toch nog wel een kuub aan klein hout. Weer een klusje af.

Dinsdag is Ter naar zus Ronny in Ermelo en mag ik koken. Bij thuiskomst eerst eens even een rondje gelopen. De Beukenhof heeft vandaag de weiden gemaaid. Op de hoge wei kom ik een ree tegen die wat rond loopt. Eerst van me af, en dan weer dichter bij, om tenslotte toch maar met een sprong over de sloot de appelboomgaard in te verdwijnen. Valt dat niet tegen! Ik ben benieuwd. Het hek van de buren kan ook betekenen dat ze langer bij ons op het terrein in de groenwallen schuilen omdat ze moeilijker terug kunnen naar het bos. Ze zijn welkom.

 

Nu het weer eens een paar dagen mooi weer is, een plaatje van mijn uitzicht als ik om zes uur aan het ontbijt sta. De opkomende zon valt heel mooi door de bomen langs het pad. Door het linker ruitje van het keukenraam kan je nog net de weg zien.

Woensdagavond de maaimachine gerepareerd, waar de aandrijfriem vanaf gelopen is. De aandrukrol loopt op zijn einde. Kunnen we op zoek naar een Ariens dealer, maar dat valt niet meteen mee.

Donderdagavond het pad langs de sloot een deel vrij geknipt. Nog één bos bramen te gaan. Er komt een grote ballon laag over. De PH-FCB. Misschien wel leuk om de ballonnen die we spotten te registreren. We zagen er dit jaar al een stuk of 20 rond Breda, maar nog niet zo laag en dichtbij als deze. Hij had denk ik net op de hoge wei kunnen landen, maar miste het huis van Ellen en Ewoud met een 200 m.

Terwijl ik bezig ben met snoeien blijken we drie nieuwe bewoners te hebben. Er spelen steeds drie kleine konijntjes op de wei. Als ze je zien kruipen ze gauw bij elkaar. Ik dacht om damen een groter (en sterker) dier te lijken. Als ik later me Ter van dichtbij ga kijken, blijkt dat ze er een hol gegraven hebben en daar verdwijnen ze in als we 10 m van ze af zijn.

Vrijdag zag ik er maar één. Ze zijn niet echt schuw, maar dichter bij dan 10 m is te gek. Het is ook wat als je een leuk beschut huisje had en na de maaiactie zit je ineens midden in een open vlakte.

Vrijdag een dagje chillen zoals de kinderen zeggen. Bijna niets aan het huis gedaan. Eerst het oude pad langs de sloot hersteld. Er moest nog een flinke bos braam verwijderd worden en enkele takken van de sleedoorn. Daarna met de nieuwe maaier er langs en je ziet bijna niet meer dat het twee jaar onbegaanbaar geweest is.

En vandaag kwamen er ook nog twee nieuwe buren bij. Ze hebben het erg naar de zin met de ruimte, maar hebben wel veel last van de vliegen. Wendy heeft ze 's-avonds ingespoten en daarna lieten ze een citronella-spoor na als ze langs lopen. Ze zijn overigens heel aaibaar en gezellig. Als ik het oprijlaantje aan het bijwerken ben komen ze steeds bij je aan het hek staan. Het veulen is al aardig groot voor twee weken. Het zal best een flinke hengst worden.

In de middag bezoek uit Hellevoetsluis. Jan en Anita laten de MX5 uit en die wilde best eens in Brabant rondtoeren... Twee balonnen gezien vandaag, maar te ver weg om de registraties te zien.

Op zaterdag ook vooral in de tuin gewerkt. Op vier plekken de bossages teruggesnoeid met de heggenschaar.

Bij het eten kwam er weer een ballon over. Nu zo recht boven ons dat we de registratie weer niet konden zien. En hard dat het gaat. De camera lag op tafel, maar bij de eerste foto was hij al weer achter de groenwal verdwenen. Vlug naar de wei gerend en daar nog deze foto gemaakt tegen de ondergaande zon.


Op het nieuwe tafelkleed

Bij het eten kreeg ik bezoek van twee exemplaren van een insect dat ik naar mijn weten nog nooit eerder heb gezien. Zonder vleugels en zwart en oranje. Hij staat ook niet in mijn insecten veldgids van de ANWB. Wie weet wat het is mag het komen vertellen. Hier zijn wat foto's van het beestje dat ca 10 mm groot is...


En op mijn NJK 2005 T-shirt.

En toen vond Linde nog een meikever. Hij is wel beschadigd maar toch wel leuk om te fotograferen...

Zondagmorgen bij het ontbijt komen de katten een mol brengen. hij ziet er nog gaaf uit, maar lijkt niet meer televen. Misschien een hartverlamming van de stress..

Geregeld lekker onder de bomen wat gedronken. Het is wel lekker dat hier zowel plekken in de zon zijn als schaduw als de zon wat uitbundig is als vandaag. Selwyn is naar de kantine van de camping geweest om naar het voetballen te kijken. Wel druk, maar dus ook veel sfeer. Voor herhaling vatbaar.

Vandaag de rachels uit de huiskamer opgeborgen in de koelcel waar nu weer ruimte is en de achtergevel van de huiskamer in het gips gezet. Daarna nog van vier bomen half afgewaaide takken gezaagd en grotendeels iogeruimd. Nu hebben we weer een voorraadje takken om tot openhaard blokken te verwerken...

Ter heeft de terrasdeuren nog een keer gelakt en een deel van de badkamer in de plasticfolie gezet. Linde heeft naast het Vogelnest de zooi geruimd, zodat er misschien weer een auto geparkeerd kan worden.