Weblog Klaverhof week 30 30-07-2006

Bijna een maand niets aan de site gedaan omdat de computer geen netwerk meer wilde zien. Het lijkt de laatste tijd met de afwerking best langzaam te gaan, maar als je nu na een maand kijkt is er toch nog wel aardig wat gebeurd. Dit weekeind verder met de deadline voor de stucadoor, laatste week van augustus. Deze week de veerrails voor het plafond aangebracht in de kamer van Leander. De rachels nog maar even laten zitten, want Linde denkt nog na over isolatie tussen plafond en de verdiepingvloer. Samen met Selwyn een goed deel van de zaterdag doorgebracht met bedenken hoe de waterleiding in de badkamer kan lopen zonder de pijpen van de afvoer en van het ventilatiesysteem in de weg te zitten. Dat valt niet echt mee. We besluiten om de wastafel van Linde toch maar een eigen aanvoer te geven vanaf het bad. Vanaf de bron takt dus eerst de keuken af, dan het bad en de wastafel in de badkamer, dan de badkamer van de jongens en dan de douche van Linde en tenslotte de spoelbak en het fonteintje van de WC boven. Verder nog enkele pijpen op maat gemaakt en voorlopig gemonteerd. In de doucheruimte kunnen de pijpen onder de verhoopgde vloer lopen, dus dat is nog gemakkelijk. In de WC is geen verhoogde vloer en moet alles in de wanden worden weggewerkt. Het is een best een gepuzzel om te zorgen dat het monteerbaar is en ook nog gesoldeerd kan worden zonder het huis aan te steken.

Zondag eerst het WC deel afgemaakt en gesoldeerd. Daarna de aansluiting van het bad gemaakt en voor zover mogelijk gesoldeerd. Ik kom nog een enkel onderdeeltje te kort, dus het kan nog niet aangesloten en druk er op gezet. Dat is nu wel de eerste stap. Als het dan niet lekt, kunnen we verder met het dichtmaken van de wanden van de douche van de jongens en zouden we na tegelwerk kunnen douchen...

Deze week ook definitief de Renovent en bijbehorend pijpwerk besteld. Toch nog een flinke investering van EUR 2500. Er staat nog isolatiemateriaal aan te komen en een toilet. Daarna hebben we de uitgaven grotendeels gehad hopelijk.