Weblog Klaverhof week 31 06-06-2006

Eerst het water afgemaakt. Het monteren had nog een aardige verrassing. Ik kon de warmwaterleiding niet meer leeg laten lopen omdat het richting keuken eerst omhoog loopt. Dat opgelost door de leiding leeg te zuigen met de afzuigstofzuiger van de zaagmachine. Eerst een trechter in het einde van de leiding en daar de slang in. Het ging zo goed dat hij de boiler ook leeg zoog. Daar zit gelukkig een stopkraantje op om dat te voorkomen. Daarna konden we eindelijk zien hoe de kranen van bad en douche-ruimten ten opzchte van de betreffende wanddelen zitten. Dat leverde nog de nodige problemen op omdat er te weinig ruimte voor de kranen bleek te zijn. Toevallig zag Linde bij de Praxis de oplossing in de vorm van ophoogstukjes voor de muurplaten. Om in de toekomst toch ook de warmwaterleiding af te kunnen tappen maar een extra aftapkraantje in het plafond van de WC beneden gemaakt. De druk erop gezet en er zat geen enkel lek in het systeem, dus dat viel weer mee. We kunnen nu tenminste tandenpoetsen bij de wastafel van de jongens. De keuken blijft toch maar behelpen... Toen alles in elkaar zat moesten er ook nog overal kranen of stoppen op om de druk erop te kunnen zetten. Daarna op zoek naar steenwol, omdat de dames toch graag ook in het plafond van de huiskamer een betere geluidsisolatie wilde hebben. Bij de Gamma de juiste spullen kunnen vinden en als een speer aan de slag. Waar de rachels al op de veerrails zaten ging dat niet zo heel gemakkelijk, maar nu - zondag avond - is de huiskamer toch helemaal dicht. Het eerste werk voor de stucadoor is klaar.

Zaterdagavond bij Erik Paul en Jolien naar hun inrichtingsvorderingen in het nieuwe huis wezen kijken. Begint al heel leefbaar te worden. Wat je in een week al niet kan bereiken.
Zondagmorgen heel vroeg op (04:45) om Selwyn voor zijn eerste vliegreis naar Zestienhoven te brengen. Druk sms-verkeer leert inmiddels dat hij goed aangekomen is.

Maandag kunnen we de pijpen voor de Renovent ophalen. Het systeem zelf pas na de bouwvak in week 33. Bij gebrek aan Dreamweaver, de plaatjes van deze week maar even onderaan, want met Notepad ben ik geen ster.