Weblog Klaverhof week 42 22-10-2006

De week stond in het teken van klussen in Den Haag, in het nieuwe huurhuis van Chanou en Selwyn. Moet in twee weken woonklaar gemaakt worden en dat vereist het nodige schilderwerk. Terry heeft de plafonds gedaan en een deel van de muren. Ik mag alle randjes strak schilderen. Precies werkje. Verder de kozijnen en plinten aflakken. Het is wel gezellig om weer eens elders te klussen. Andere omgeving en andere mensen. Met steeds een paar uur na het werk kom je nog een heel eind.

Toch een beetje spelen bij het verf mengen.

Echt gewerkt!
Zouden die vlekken nog bijkleuren?
Gelukkig wel. Het ziet er strak uit.

Verder hebben we het druk om nog iets van de oogst goed te maken. Van de bramen waren er veel in het voorjaar, maar die zijn bijna allemaal verdroogd. Des te beter is het jaar voor de fruitbomen.

 

De kweepeer hangt door het gewicht aan vruchten helemaal op de grond en je kan er dozen vol afhalen.

Maar wat ga je er dan mee doen? Van Internet een paar recepten van een Belgische dame geplukt en daar maar mee aan de slag gegaan. Dat is vooral werk van Ter.

 

Noten zijn er in alle hoeveelheden. Eerst was de boom aan het begin van het rozenlaantje aan de beurt, maar die heeft het stokje overgegeven aan de boom bij de paddenpoel, Samen wel goed voor 15-20 kg noten.

Deze appel heeft al jaren niet of nauwelijks vrucht gedragen en zie nu eens!

Deze eekhoorn is niet echt blij met onze dagelijkse oogst activiteiten. We laten af en toe wat voor hem liggen, maar het valt niet mee om er een foto van de maken.

 

Eerst moeten ze drogen

En dan kunnen ze opgeslagen worden.

Het weekeind niet echt veel gedaan. Ik heb de twee ramen aan de achterkant ook van een tweede laagje voorzien. Blijft een lastig klusje, want de verf moet heel dun uitgestreken worden anders ziet het resultaat er heel vlekkerig uit. De laatste deur was zondagavond nog niet droog, toen het ineens herfst werd. Regen en nog eens regen. Maar de zomertijd is wel goed over. Met donker naar Delft en ook met donker pas weer terug. Komende vrijdag meer eens bij daglicht inspecteren hoe het er uit ziet.

Ter heeft nog een mooie foto van het huis geschoten.