Weblog Klaverhof week 43 29-10-2006

Maandag en woensdag weer in Den Haag bezig geweest. Woensdag ook met Selwyn. Het tussenwandje is wel gemaakt, maar nog niet af. En het staat 10 cm anders dan gedacht. Blijkbaar was de overgang van blauw naar grijs niet duidelijk genoeg... Linde heeft komend weekeind als bouwweekeind omgezet naar de week erop, omdat Merel er dan weer is. Achteraf moest ik toch vrij zijn om mijn nieuwe telefoon in ontvangst te nemen. Niet dus, geen mens gezien.

Wel de Tegelmeester en de keukenleverancier gebeld hoe ze je gaten voor de kraan in de badkamer in een groee tegel kan krijgen. Want met een ring van kleine gaatjes ging het duidelijk fout. Een tegel minder... En om nu een diamandboor te gaan huren van 80 euro voor gaatjes... Dat was wel zoals ze het bij de keukenboer doen. De Tegelmeester slijpt een vierkantje aan de achterkant op de plaats van het gat en dan eruit tiken, net als bij het fonteintje. Proefgat ging perfect. Toen voor het echie. Tweede tegel verandert in twee halve... Dan maar verder doorslijpen en dat gaat prima. De rozetjes zijn best groot, dus zo nauw komt het niet.

Die er in gelijmt en de vloer van de badkamer aangevuld met hele tegels. Zaterdag een tegelzaag gehuurd en alle halve tegels aan de rand gezaagd. Dat gaat eerst zo scheef als wat. Blijkt de bovenzijde van de machine los te zitten en door de snijkracht druk je de gehele machine een paar graden om. Scheelde op een tegel ruim een cm. Weer een tegel afval. Na reparatie van de machine en afstellen van de slede gaat het redelijk. Het lukt niet om ze er allemaal in te lijmen. We zijn uit eten gevraagd bij Monique en Freddy, dus moeten we om 6 uur ophouden. Wel alles gezaagd en de vloer overal vlak genoeg gemaakt om te lijmen. De randjes van de afwerkvloer staan soms wel een paar mm omhoog, maar dat tik je er ook zo weer af.

Zondag verhuizen bij Chanou, maar dat blijkt niet nodig, want ze hebben zaterdag alles al overgebracht. Ik moet naar de vierde Climbing for Kids wedstrijd in Zoetermeer.

Toch willen we de badkamer maandag voegen, dus dan maar om zes uur op. De laatste vijf tegels gelijmt, de RVS staf versiering op maat gezaagd en in de groeven gelijmd.

Om half tien klaar voor vertrek. Dat duurt dan even voor de heren ook gedouched en gegeten hebben. De wedstrijd gaat redelijk, alleen voel ik me moe. Door de omzetting van de zomertijd hebben we een uur meer, maar van 2-6 of van 1-6 scheelt kennelijk niet veel. Nadat Ter me bij Ayers Rock in Zoetermeer heeft afgezet, gaat ze door naar Chanou om te kijken hoe het met de verhuizing is gegaan. Die komt heel slaperig de deur open doen want ze heeft tot 05:30 in haar eentje haar bed en slaapkamerkast in elkaar gezet. De rest van het huis is een puinbak van dozen en verhuisspul. Ze is er helemaal treurig van. Dat is geen klus om alleen tegen aan te hikken. Ter en de jongens hebben tot een uur of drie geholpen met uitpakken en inruimen. Selwyn blijft daar en Ter en Leander zijn naar de verjaardag van Brittany in H'sluis gegaan. Zij komt mij tegen zessen halen als de wedstrijd is afgelopen. Ik ben ook wel nieuwsgierig hoe het er in Den Haag voor staat, dus gaan we daar weer heen om Selwyn op te halen. Er blijkt nog genoeg te doen. In de keuken moeten nog vijf dozen met spullen ingerumd worden en eigenlijk zijn de kasten al vol... Echt een klusje voor Ter en uiteindelijk gaan we daar eten halen en vertrekken we pas om 22:30 met een voldaan gevoel naar huis. Chanou is tenminste grotendeels uit de puinhoop.