Weblog Klaverhof week 45 12-11-2006

Maandag de douchekraan gemonteerd. Eindeloos met ophoogstukjes en kraanrozetten aan het stoeien geweest totdat een combinatie gevonden is die goed past. Daarna de halve bak met afdichtingsringen uitgeprobeerd en tenslotte een setje gevonden waarmee de kraan niet al te hard lekt (een druppel in 10 s). Het glasbedrijf komt de douchedeur inmeten. Alle is haaks en de maatverschillen zijn minimaal. Wordt een makkie voor ze.

Woendag zou de oude boiler weggehaald worden, dacht ik... Maar dinsdag morgen wordt ik al vroeg bij TNO gebeld dat de heren er al staan. Hoe het water afgesloten moet worden en waar de stroomtoevoer onderbroken kan worden. Ze hebben het klusje binnen het uur geklaard. Jammer van de 120 liter heet water. Des te meer is het nodig om de nieuwe douche snel af te maken. 's-Avonds naar de Praxis om de juiste afdichtingsringen voor de kraan te halen. Daarna de kraan afgekit zodat er geen lekwater achter de fermacel plaat kan komen.

Woendag naar Chanou om nog wat te klussen. Ze is ziek thuis en ligt voornamelijk op bed uit te zieken. Ze is zo lief om toch nog wat te eten te brouwen voor ons. Selwyn is toevallig naar Etten en we eten dus elkaars eten op. Nog aardig wat kunnen doen. Het plamuurwerk in de kamer van Selwyn geschuurd, twee plafondlampen opgehangen en een kapot stopcontact vervangen. Spannend klusje, want de spanning bleek niet via hun groepenkast aangeleverd te worden. Dus dan maar met de spanning er op... Zonder tang en alleen twee schroevendraaiers de weerbarstige koperdraden op zijn plaats krijgen viel niet mee, maar uiteindelijk zat het zonder ongelukken op zijn plek. Lampjes in de badkamer en de keuken gerepareerd en net op tijd voor de laatste tram weer naar huis.

Donderdag mag ik als eerste van de nieuwe douche gebruik maken. Een meter in het vierkant is toch best groot. Het water loopt goed weg in de goot en er komt niet te veel langs de zijkant. In de aluminium U aan de linker kant komt nog vast glas en rechts daarvan een deur van 60 cm. Voorlopig moeten we nog met het gordijn doen, want het glas wordt pas 30 nov geplaatst.

's-Avonds naar de school van Leander voor een voorlichting wat er volgens schooljaar mogelijk is. Bleek helaas voor alle kinderen te zijn, maar niet voor het groepje havo/vwo waar Leander in zit. Volgende keer beter.

Vrijdag naar het Nivon om de nieuwe opzet voor de basiscursus te bespreken en taken te verdelen. Daarna mooie diaserie van Bert ter Horst over een tour in de Italiaanse Alpen. Net ten zuiden van de Grand Combin. De kaart riep oude herinneringen op aan de Ruinette, Petit Combin en mijn val op de Pointe d'Otemma. Misschien wel 20 jaar geleden, maar details staan me nog zo goed voor de geest. Het geheugen van een mens is maar een raar ding.

Zaterdag wilde ik gaan schilderen in Den Haag, maar dat kwam blijkbaar niet uit. Geen contact meer kunnen krijgen. Daarom met Ter naar Oma en daarna Ter op de trein gezet naar Brielle. De dames van de boekenclub hebben een filmnacht op de Catharina hoeve. Ik hou me bezig met het monteren van de buitenlampen. Hopelijk helpt dat de ongenode gasten rond het huis te verjagen.