Weblog Klaverhof week 47 26-11-2006

Maandagavond hebben we Selwyn verhuisd. Ik vroeg naar huis, maar na het eten toch pas om acht uur bij Ikea Breda weg om twee kasten te kopen voor Selwyns kamer in Den Haag. Het is niet groot, dus dat was van te voren nog een heel gepuzzel. Daarna naar Hellevoet om zijn bed op te halen. Nog een tijdje met de buurvrouw staan praten. We rijden pas om kwart over tien naar Den Haag. Daar eerst de aanhangwagen leeggemaakt. Kasten in elkaar gezet. Timmeren mag eigenlijk niet van Ter, maar de kamer moet wel af. Een heel dilemma. Het valt gelukkig mee met de herrie en Chanou vindt het wel gaan. Die is nog steeds een beetje ziekig dus ze komt af en toe kijken hoe het gaat. Bed in elkaar gezet en daarna als een speer naar huis. Om kwart over drie liggen we in bed, Ik zet de wekker maar een klein uur later... Ik haal 's-morgens toch nog de bus van 07:12 later en pas half in de middag moet ik extra koffie hebben om wakker te blijven. Dinsdagavond lekker vroeg naar bed om bij te slapen.

Woensdag weer met de kamerdeur van Leander verder, maar dat zit vandaag eens lekker tegen. Uiteindelijk pas donderdag afgemaakt.

De hele week met Boudewijn contact gehad over een rolsteiger. Hij heeft er een nodig wij ook voor de goten en de dakrandafwerking. Er was een tussenmaat (1.05 m breed) in de aanbieding in Zundert. Vrijdag bleken die nog uit Italië te moeten komen, dus toen maar de knoop doorgehakt en bij M-steiger in Breda een steiger van 75 cm breed gehaald. Die is wel wat langer, dus dat is ook een voordeel. De aanbieding was voor particulier gebruik, met sporten om de 50 cm. Ik kon echter twee opzetstukken omruilen voor het professionele type met sporten om de 25 cm. Dan heb je meer variatiemogelijkheid voor de werkhoogte. Dat ging zonder problemen. Ook nog twee stabilisatiesteunen erbij gekocht en dan viel de prijs (€ 1250) nog niet tegen als je het vlug zegt...

Ter heeft de gehele week al verder gelakt aan de binnendeuren voor de keuken en de huiskamer en de laatste hand gelegd aan de WC. Die moest ook nog taart bakken voor de verjaardag van Selwyn, dus ben ik bezig gegaan met het in elkaar stikken van Selwyns gordijnen, waar Ter de hele week ook al tegen aan zat te hikken. Is historisch ook eigenlijk mijn klusje... Om half drie is de eerste helemaal klaar en gaan we maar slapen. Zaterdag morgen de tweede eerst afgemaakt. Daarna verder met de afwerking van de dakrand. Nu ik de steiger heb zal dat nog wel voor de winter lukken. Om een uur of een naar Selwyn. Tom en Nardy zijn er nog niet, dus kunnen we eerst de gordijnen passen en nog wat miniklusjes doen. Chanou vindt dat we eigenlijk te vroeg zijn gekomen en moet nog even wakker en gezellig worden. Mitch, Quint en Jelly komen uit Hellevoet ook nog langs. Tegen vijf uur gaan we weer naar Etten.

Kijken hoe Kay de hond van Nardy en Tom het kan vinden met de poezen. Ze willen allebei graag spelen, maar zo'n hond gedraagd zich wel heel anders dan een kat... Erg wennen dus van beide zijden en er vallen ook nog wat bloeddruppels als Kay een haal van Birk krijgt. Is hij ook weer gauw vergeten, want even later is er weer toenadering.

Vrijdag heb ik me een beetje vertild aan de wasmachine die gerepareerd moest worden. Met de gordijnen van Selwyn langdurig voorovergebogen zitten zorgt voor een rug die echt erg zeer doet. De Voltaren is op, maar gelukkig is het koopzondag en is er bij de drogist een doosje te scoren. Niet dat het echt overgaat, maar toch voldoende om aan het dak verder te gaan. Met Tom nog naar de opbouw van de steiger gekeken. Moet je even handigheid in krijgen en ook het werk goed inplannen anders ben je de hele tijd aan het opbouwen en afbreken. Een kwart van de dakrand komt bijna af en dan blijkt dat er veel te weinig kantpannen zijn. Nog eens tellen en het lijkt er op dat er precies de helft is geleverd van wat nodig is. Volgend de afleverbon klopt dat ook, dus blijkbaar heeft bouwcenter zich verrekend bij het maken van de bestelling.

's-Avonds nog van alle garantpaint multiplex boeiboorden de kopse kanten een eerste keer in de houtsealer gezet. Ook de delen die al gemonteerd zijn met een hoofdlampje op de steiger nog een laagje gegeven.