Weblog Klaverhof week 50 17-12-2006

Maandag afspraak maken bij de Baderie om de goten van zink te voorzien. En nog wat laatste dingetjes afspreken over de aansluiting van de regenpijpen op de pijpen in de grond en de montage aan het huis. Bedenken we iopeens dat we aan de achterkant al aansluitingen gemaakt hebben, maar aan de voorkant is alles al dichtgegooid en bestraat, maar de regenpijpen kunnen nog niet worden aangesloten. We hebben wel in juli de spullen gekocht, maar nooit gebruikt. Foto's blijken verdwenen van de computer, dus waar de pijp precies loopt is onduidelijk. Ik vind nog wel een velletje met aantekeningen over de aansluiting van het riool en daar staat op dat de regenwater afvoer onder de bomen door loopt. Stoepje dus maar weer opgebroken en graven maar. Het is bar weer met flinke buien. Sta je niet echt lekker onder de dakrand. Naast de dakkapel aan de voorkant, precies waar de regenpijpen moeten komen, komt ook het water van het platte dak naar beneden en dat is een mooi straaltje. Ik heb een plannetje om de aansluiting voor de voordeur te maken. Daar is al een flink gat gegraven voor de aansluitingen van gas en elektra, dus daar valt tenminste te graven zonder al te veel wortels van de linden tegen te komen. Die hebben trouwens inmiddels al weer aardig wat wortels bijgemaakt. Geen dikke, maar wel veel haarwortels. Je hoort de bomen tegen elkaar zeggen: "Gaan die sukkels de zaak weer open gooien en onze wortels weghakken...". Uiteindelijk sta ik na het eten met een bouwlamp in de regen de pijpen erin te passen. De aansluitingen aan de regenpijpen konden we nog niet krijgen, dus dat moet nog open blijven. De rest is om negen uur weer dicht. Kan Linde de volgende keer het stoepje weer terugleggen.

Ter heeft de deuren nog twee laagjes gegeven. Het op een na laatste stel is dus ook bijna klaar. Linde heeft nog de nodige mislukte kit uit de WC weggesneden en we hebben geprobeerd wat te krijgen om in de douche zeep en champoo in te zetten zonder gaten te moeten boren in de tegels. Dat valt nog niet mee en er is nog niet iets goeds gevonden of bedacht.

Om met de kerst een beetje uit de troep te zijn de werktafel met gereedschap naar boven gebracht. In de huiskamer staat nu alleen nog de zaagmachine. Lindes slaapkamer is even tot klushok gedegradeerd.

Nu was er ook plaats om de kerststal neer te kunnen zetten. Ter heeft daartoe eerst het ladekastje uit de oude badkamer gerestaureerd en daar past de kerstgroep in de nieuwe kerststal van een blad prima op.

Verder deze week op donderdag heel gezellig uit eten geweest als afscheid van Monique, die na 20 jaar een baan buiten TNO heeft gevonden.

Vrijdag eindejaarsfeest van TNO Automotive. Was ook gezellig totdat we door de muziek naar buitengeblazen werden. Veel oude collega's gezien en met de nodige aanhang gesproken.

Bij het graven van het eerste plantgat voor de noten vorige week kwam ik precies op een afgemaaide kraan van de regeninstallatie terecht. Dat bleek bij nadere inspectie deze week tevens het einde van de leiding te zijn. Even verder zit een afschroefbare eindstop. Mats en Birk lopen helemaal mee naar de verre wei om daar lekker te rennen en in bomen te klimmen. Gelukkig gaan ze als ik klaar ben ook weer mee naar huis.

Het grootste deel van het weekeind bezig geweest met de aftimmering van de deuren in de doucheruimte beneden. Het zit er prima in, alleen is een van de kozijnen een beetje gezet zodat de deur net even klemt. Moet ik deze week nog maar een oplossing voor zien te vinden.