Weblog Klaverhof week 51 24-12-2006

In de week voor de Kerst hebben we het huis een beetje in kerststemming gebracht. In de linden voor het huis hangt een snoer met lampjes, die we heel handig aan konden sluiten op een provisorisch stopcontact aan de al aanwezige leiding voor de buitenverlichting. Die kunnen we nu dus in de gang schakelen. Achter op het terras de tuinstekers die vorig jaar de oprit verlichtten. De aansluting gaat via de notenboom, de vlier en het gat in het kozijn van de oude badkamer. Er werkt er geen een... Blijken er 14 van de 30 lampjes kapot te zijn. We kunnen er met de twee reservelampjes precies drie aan het branden krijgen. Vreemd, want vorig jaar hebben we ze vast werken ingepakt.

Verder moet er uiteraard een kerstboom komen. Onze Noorse boskatten, die volgens het boekje goede klimmers zijn, vinden het erg aardig van ons om ook in huis een boom voor ze neer te zetten.

In het begin is dat uiteraard erg grappig, maar hoe moet dat als er wat in hangt? Voorlopig worden dat voro de veiligheid dit jaar geen glazen bollen, maar uitsluitend ballen van kunststof en dingetjes van stro.

 

Ook na inrichting houden de poezen belangstelling voor de boom. Ze hebben inmiddels door dat als ze helemaal bovenin klimmen ze er meteen uitgeknikkerd worden. Nu liggen ze bij voorkeur onder de boom tussen de pakjes en als je niet oplet liggen ze op een van de onderste takken. Dan val je niet zo op en kan je soms een hele tijd lekker tussen de prikkende naalden liggen voordat je opgemerkt en verjaagd wordt.

Het lijkt hier wel een erge rommel, maar de fiets is inmiddels gerepareerd en de zaagmachine heeft een kleedje erover gekregen en daar staan wat kerstfrutsels op. Ziet er heel opgeruimd uit...

Linde heeft op zaterdag bij de notenkweker in Goes nog zes notenbomen gehaald om tussen de Vreman-noten te zetten. Met Leander weer zes plantgaten gegraven en met Linde de noten geplant. Zijn we dus een goed deel van de zondag mee aan de slag. Het laantje moet nu nog in het voorjaar aangevuld worden met laagblijvend hakhout om de rij wat meer volume te geven, zonder de noten in de weg te zitten.

Er staan nu aan de uiteinden twee Broadview bomen en daartussen afwisselend een Freeman en een Buccaneer. Als ze over 10? jaar net zo dragen als deze zomer kunnen we een bordje okkernoten te koop aan de weg gaan zetten...