Weblog Klaverhof week 52 31-12-2006

De week begin luxe met twee kerstdagen vrij zonder vakantie in te hoeven leveren. Linde is er maandag ook nog. Met zijn allen naar Oma om een fles bisschopswijn te nuttigen. En die vindt da best wel lekker.

Tweede kerstdag vieren we met Tom en Nardy bij de ouders van Nardy in Hellendoorn. Wel 2 keer ruim drie uur in de trein, maar met een boekje en wat puzzels gaat dat toch ook best wel snel voorbij. De overstappen op koude, tochtige stations zijn eigenlijk nog het vervelendste. Nardy heeft erg haar best gedaan op het kerstdiner en dat mag er dan ook wezen.

Woensdag en vrijdag werken. Donderdag vrij want dan komen Jopie en Ben naar de vorderingen kijken. Lekker nog een dagje luieren. We brengen alleen 's-morgens een stapel statiegeld-pallets naar Bouwcenter, en we ruimen een aanhangwagen vol met zooi op, om de bon van de gemeente - om gratis een kuub afval weg te brengen - nog net te verzilveren. Helaas is de milieustraat op donderdag niet open en heeft Frank de aanhanger zelf nodig op zaterdag. Daarom de grote platen spaanplaat van de bekisting van de beganegrondvloer maar in tweeën gezaagd en dan past het ook in de Peugeot. Daarna Marja helpen om haar bootje uit het water te halen. De havenmeester dacht dat op een eenvoudig trailertje te doen, maar die bleek veel te licht. Het geval knikt door, beide spatborden zijn zwaar verbogen, want daar kwamen de kimkielen op te rusten en de lier is nu aan revisie toe. Hij komt nog wel de helling op, maar daarna is er ook niets meer mee te beginnen. Met het nodige stophout krijgen we de boot nog net van de trailer af en John de Regt is zo geschikt om zijn broer zover te krijgen om op zaterdag ineens te komen helpen. Het plan is om met de grote sjofel met vorken de boot op hun platte wagen te zetten en dan naar huis te brengen.

Hij blijkt echter een vork met korte lepels mee te hebben (wist ik niet dat ze er twee hebben). Met een uur of twee modderen weten we de boot toch op de kar te krijgen en rijden we naar huis. Langs het bedrijf om de vork om te ruilen voor die met lange lepels en dat gaat dan thuis bij het afladen een heel stuk relaxter.

Inmiddels zijn we veel te laat voor de 19-de verjaardag van Gaia. We zouden halverwege de morgen op de koffie komen. Die heeft al de nodige vriendinnen op de bezoek en daarbij past een bende vieze bootwerkers niet echt. We mogen nog net onze koffie met taart eten aan de eettafel en spreken voor 's-avonds een hernieuwd verjaardagsbezoek af. Een uurtje later komt ze na een boswandeling met de dames langs om het huis te bekijken. Ze zijn heel enthousiast over de sfeer van het huis en we spreken af dat ze bij een volgende gelegenheid maar moeten komen kijken wat de vorderingen zijn. Het is gezellig om ze op bezoek te hebben.

Dan de laatste houtstapel voor de buitenbetimmering van de wei halen. Dat blijkt een hele teleurstelling. Het is kletsnat en kennelijk al een hele tijd. Grote delen zijn zwart en beschimmeld. Ik ga er maar van uit dat we dat opnieuw moeten kopen, want het is na droging wellicht goed om de draak te herstellen, maar niet meer voor het huis. Eigen schuld natuurlijk want we hadden (achteraf gezien) best wel een droger plekje kunnen vinden. Voordeel is wel dat ik het nu meteen geschaafd kan bestellen.

Leander heeft deze week Felix op bezoek. Omdat er te weinig ruimte is in zijn eigen kamer, is de huiskamer tijdelijk ook computerkamer geworden. De hele dag moeten er games gespeeld worden. Waar je maar zin in hebt...

Vanavond naar het oudejaarsfeest op de Catarinahoeve in Vierpolders. Daarna slapen in het oude huis in Hellevoet. Zal dat koud zijn zonder verwarming...

De koeling van de PC van Leander gaf de laatste tijd een enorme herrie. Zeker in de huiskamer was dat erg storend. De koelvin van de processor bleek niet echt effectief te kunnen werken...

Selwyn had een onenigheid met Leander en gaf hem en klap op zijn kop. Hield daarna pijn in zijn rechter hand. Zaterdag toch maar via de huisartsenpost naar het ziekenhuis. Komt met gips terug. Middenhandsbeentje gebroken.