Weblog Klaverhof week 1 07-01-2007

Het viel wel mee met de kou in het oude huis. Ondanks de afwezigheid van buurvrouw Lies - die lekker in Zuid Frankrijk bij een vriendin zit - is het toch nog 14 graden binnen. Nu is het buiten uiteraard ook heel warm voor de tijd van het jaar. Het was een genoeglijke avond op de Catarinahoeve. Iedereen moest weer wat te eten mee naar huis nemen anders hadden Monica en Gerard tot eind januari restjes moeten eten... We hebben niet echt uitgeslapen en zijn al halverwege de morgen naar Etten terug gegaan. Daar op nieuwjaarsbezoek bij de buren en bij oma. Verder voor de derde keer de netwerkverbinding van mijn computer naar de filistijnen geholpen. Je wordt er moedeloos van. Het hoofd van de automatiseringsafdeling is zich er nu zelf mee aan het bemoeien.

Dinsdag blijkt bij thuiskomst de harddisk van Leander ook in de problemen geraakt. Waarschijnlijk door het keer op keer uitschakelen ivm de gebrekkige koeling (zie vorige week). Helaas had ik net met zijn computer mijn mail opgehaald van de planet server. Die zat vol en wenste geen nieuwe inkomende mail meer te accepteren. Die mail staat uiteraard in mijn profile op C:. Weg ca. 280 mailtjes dus. Gaan we maar geen geld aan besteden om dat weer op te halen. Gelukkig staan de backup van mijn computer en de fotos op een andere schijf. Dat zal dus wel weer terug te halen zijn. Vraag is alleen nog hoe, want de instructies voor recovery staan ook onbereikbaar op C:...

De rest van de week met de fiets naar het station. Op 7 januari gaat de nieuwe busdienstregeling in Brabant van start en de heren hebben bedacht dat de eerste bus, die ik altijd had, niet meer nodig is. Ik kan nu met het OV pas om kwart voor negen op mijn werk zijn en dat is wel heel laat. Heb je niets aan je avond. Ingegeven door de noodzaak om toch te gaan fietsen 's-morgens, besluit ik ook maar om dan 4 * 9 uur te gaan werken. Effectief werkte ik het hele jaar eigenlijk maar vier dagen in de week en moest dan elke week 8 uur vakantie inleveren. Door 4*9 te gaan weken wordt dat maar 4 uur per week. En aangezien ik toch moet fietsen kan ik ook weer eerder weg en neem nu dus een trein eerder. 6:10 de deur uit en de trein van 6:39 --> 7:45 op TNO achter mijn bureau. Eerst de fiets repareren, die nog steeds een krom wiel heeft van de aanrijding in Spijkenisse van twee en een half jaar geleden. Het achterwiel van de racefiets van Leander doet het onverwachts goed, ondanks dat de tandwieltjes van de pignon op 5 mm staan ipv 5.4 bij mijn oude wiel. Verder de verlichting in orde gemaakt. Nu nog de oude fiets van Leander repareren voor in Delft. Daar is de bus 's-morgens nog prima, zelfs beter dan voorheen, maar 's-middags gaat de bus eerder en de trein later met gevolg dat er een kwartier wachttijd bijgekomen is.

Aan het huis alleen wat kleine afmaak-klusjes gedaan. Het wachten is op Linde om in het weekeind aan de badkamer te gaan beginnen. Ter heeft de lijsten voor in de doucheruimte beneden afgelakt en die zijn er in het weekeind weer ingezet.

In het weekeind vooral aan het puzzelen geweest over details van de afwerking van de badkamer. Vooral waar de pijpen moeten komen en detailmaten vastgelegd ivm de tegels van 30 * 45 cm, opdat we minimaal afval hebben en dat er geen lelijke kleine strookjes tegel nodig zijn. Op papier klopt het allemaal.

Zaterdag morgen blijkt er weer een lekplekje te zijn in de douche. Voor de zekerheid maar eens de betimmering weggehaald en wat blijkt...

Een grote natte toestand boven het plafond. Uithuilen bij Frank en geconcludeerd dat de zinkwerker nog maar eens moet komen controleren. Ik heb meer zorgen over het zinkwerk van de goten. Als het daar lekt, ga je dat pas merken als het hout verrot is...

Nu we de tegelindeling weten kunnen we ook de plaats van de scharnieren voor de glazen douchedeur bepalen en daar een extra spantje in de gevel aanbrengen. De isolatieplaat die daar al is aangebracht eruit en... het is kletsnat erachter. We hebben de isolatie ergens in juni alvast aangebracht, maar nog niet de dampdichte laag omdat we er nog bij moesten kunnen. Dat blijkt dus niet te kunnen. Het vocht uit het huis gaat met het grootste gemak door de steenwolplaten heen en het water slaat neer tegen de koude vezelplaat aan de buitenkant. Water, schimmel, zwart, weer een tegenslag dus. Enige lichtpuntje is dat hetzelfde wellicht geldt voor het dak. Ook daar is de overgang tussen de polyurethaan-isolatieplaat en het zink de koudebrug waar eventueel vocht kan condenseren. Het is achteraf ook wel opvallend dat de lekkage pas begon in de koude periode begin december.

Niet de beste week voor ons dus, al zijn we wel uit de details van de badkamer gekomen en kunnen we daar eindelijk mee verder volgende week.