Weblog Klaverhof week 49 10-12-2006

Maandagmiddag zou van Sundert komen voor een onderhoudsbeurt aan de keuken. Uiteindelijk komen ze om half vijf, net nadat Ter besloten had dat het nu toch echt tijd werd voor de Sinterklaasinkopen... Moeten ze nog maar eens terugkomen.

Halverwege de dag belt Ter waar de kleine emmertjes staan. Hoezo? De dakkapel aan de voorkant begint opeens weer te lekken! Na maanden geen druppel gezien te hebben ineens drie lekplekken.

Als ik thuis kom staan er pannetjes onder. Waar komt dat nu weer vandaan? Het heeft nauwelijks geregend vandaag. Gisteren des te meer en misschien doet het er een dag over. Ook de emmer voor de condensafvoer van de CV is vol en het lekt daarom ook in de keuken. Direct opgeruimd en de lekkage is over. Tot het om 10 uur 's-avonds ineens echt hard begint te druppen. En na twee minuten is het weer over...

Toen ik van de bushalte naar huis liep, was er schitterend licht van een volle maan. Dan toch vanavond maar de rachels voor de boeiborden en de betimmering aan de voorkant monteren na het eten. Voor het eten de spullen klaar gezet en na het eten regent het flink. Vanaf elke rij dakpannen komt er een mooi straaltje naar beneden. Onder de dakoverstek sta je wel droog, maar dan moet je wel dicht bij de wand blijven. Het lijkt wel klimmen... Maar er is wel weer wat af.

Dinsdag was het Sinterklaas en dat hebben we toch nog met z'n vieren kunnen vieren. Selwyn was alleen naar Etten gekomen. Chanou had haar hele familie over in Den Haag. Ter heeft er altijd moeite mee om niets aan Sinterklaas te doen en had ook nu weer voor een mand met pakjes gezorgd. Deze en gene had daar wat bijgestopt, dus was er toch ineens weer heel wat uit te pakken.

Woensdag de deur in de woonkamer er ingehangen. Viel deze keer niet mee. De timmerman, die de deuropeningen voor Finnhouse was komen corrigeren, had hier te weinig van de T-lijsten afgezaagd. De deur paste dus wel aan de bovenkant, maar kon aan de onderkant niet tussen de stijlen van het kozijn. Alles dus weer los, T-lijsten eruit en wat hout weggehakt. T-lijsten beter vastgemaakt en toen ging het wel goed. Pas tegen 12 uur klaar en vlug naar bed.

Donderdag de tweede glasdeur in de keuken. Daar viel ook weer wat de schipperen. De wand naar de voorgevel blijkt verre recht te zijn. Daardoor zou de afwerklijst van de deur in het midden 3-4 mm openstaan en dat lijkt ons geen gezicht. Daarom maar onder en boven het kozijn wat voor de wand uit laten steken, zodat de lijst daar aan de wandzijde wat zal gaan wijken, maar dat is vast minder zichtbaar. Gaat verder van een leien dakje. De deur is iets scheel, maar dat mag niet hinderen.

Ter heeft vandaag tijdens de heftige regenbuien angstvallig de dakkapel aan de voorkant in de gaten gehouden, maar geen lekkage meer waargenomen. Verder flink aan het schuren geweest aan de volgende twee deuren en de aftimmering van het raam in onze slaapkamer. Vervolgens is ze weer met kleurloze paneellak in de weer. Nog drie deuren te gaan en dan zijn er weer afwerklijsten die klaar zijn om te schilderen. Zo blijf je lekker bezig...

Vrijdag aan de aftimmering van de glasdeuren in orde gemaakt en ook nog een beetje gewerkt via de telefoon. Als de deuren dicht zijn blijkt het een stuk kouder boven op de slaapkamers. Zaterdagmorgen de laatste lijsten afgemaakt. Bij de aansluiting op de trap nog wat extra werk. Nu nog een methode bedenken om de rammel uit de deuren te krijgen. Er is geen kit gebruikt bij de montage van het glas en door de geringe ruimte van de ruitjes is het een irritant gerammel.

Daarna naar Hellevoetsluis en Delft voor verjaardagsbezoekjes. We brengen Leander naar Reinoud en blijven daar hangen om een treurig verhaal van Eric te vernemen. Daarna naar Jan de Kruif en daarna naar Delft voor de verjaardagen van Margriet en Fe. Om 02:00 thuis, dus dat is net te doen.

Zondag de enten van de bijzondere notenboom van Hetty in de grond gezet. Linde heeft die zaterdag gehaald bij de notenkweker in Goes, die ze drie jaar voor ons heeft opgekweekt. Van de vijftien zijn er nog vijf in leven. Ze moeten een laantje gaan vormen over de hoge wei als afscheiding van de fruitbomenhoek.
Tijdens de koffie komen de kippen van de buren lekker rondscharrelen. Ter vindt het maar niks, want ze poepen uiteraard ook. Ik vind het wel gezellig als er wat vee rondscharrelt.