Weblog Klaverhof week 2 14-01-2007

's-Avonds deze week elke avond een stukje van de waterafvoer gemaakt van de badkamer. In de meterkast mag eigenlijk geen horizontaal water lopen boven de groepenkast. Dat willen we daarom graag beperken tot een hoofdleiding zonder aangelijmde zaken boven de groepenkast, maar alleen er naast. Als er dan al wat zou lekken dan heeft dat geen ernstige gevolgen. Al is de douche dicht bij het punt in de meterkast waar alles heen moet, dat kan daar niet aangesloten worden want het is er al heel erg vol van elektraleidingen. Daarom begint daar de afvoer en loopt met 50 mm langs de voorgevel onder de verhoging van de douche door naar het bad in de andere hoek. De leiding moet dan alleen de aanvoerleidingen voor de wastafel kruisen, maar dat zal niet al te moeilijk gaan. Met een Y-stuk komt de afvoer van het bad erbij.

De afvoer van het bad gaat dan door de vloer naar de gang beneden. Daar loopt de hoofdafvoer van 75 mm met een flink afschot tussen de vloerbalken door.

De CV afvoer gaat onder het bad ook door de vloer en komt dan met een Y-stuk samen met de badafvoer in de hoofdafvoer terecht.

In onze slaapkamer zijn ook nog twee punten af te voeren: condenswater van de HR ketel en overloop van de boiler. Dat is niet veel (hooguit een emmer per dag) en kan daarom met een 40 mm leiding. Eerst komt een zwanenhals en dan gaat hij door de tussenwand om onder het bad uit te komen.

 

Die komt dan met een 88° bocht in de standpijp in de meterkast. Meteen daaronder zitten twee Y-stukken. Het eerste Y-stuk is voor de ontluchtingsleiding. Die komt even verder samen met de ontluchtingsleiding van de rioolafvoer van de WC boven en gaat dan met een flexibele slang weer naar boven om door de voorgevel van de dakkaper gevoerd te worden. Hij komt daar uit in de niet gebruikte driehoekige ruimte onder het dakje voor de dakkapel boven de voordeur. Het tweede Y-stuk is voor de afvoer van onze badkamer.

Die pakt eerst nog de afvoer van het fonteintje in de WC op en loopt dan door de doos naast de trap met afschot door de balklaag om met een chicane van 2*45° net boven de vloer onder de douchebak in onze badkamer uit te komen. Daar moet die nog samengevoegd worden met de afvoer van onze wastafel en dan is het gehele bovengebeuren aangesloten. Uiteindelijk zeven aansluitingen.

Selwyn heeft deze week nieuw gips gekregen en moet over twee weken terug komen. Straks mogen we echter eerst nog even naar de huisartsenpost om een diepe snee onder zijn knie te laten hechten. Er waren gisteravond heel erg sigaretten nodig en bij de tocht door het donker is hij over een draad gestruikeld en met zijn knie op een motorblok terechtgekomen dat in de sloot lag. Waarom zou je ook even met de fiets gaan of tenminste een lampje mee nemen niet? Zondag hebben ze dat opgehaald. Blijkt een 3 cil. Suzuki blokje te zijn. In ieder geval leuk om te kijken hoe het in elkaar zit...

Zoals ook al op de foto te zien is het prachtig weer. Sinds wanneer kan je nu in een T-shirt buiten bezig zijn in januari? Ik laat de afvoer maar voor wat het is en ga eerst nog verder met de goot. Stuk van de onderste, extra rij dakpannen verwijderd om te kijken of de voorkant van de goot er goed op te krijgen is. Dat lukt en ik maar de rest van de dag ook de andere delen klaar. Goed dat ik dat gedaan heb, want met de geleverde, op breedte gezaagde stroken multiplex kom ik 82 cm te kort. De volle platen zijn al geheel in stroken van 20 gezaagd, voor de rand van de dakkapellen, dus dan moet er maar een restje van de vloerplaten gebruikt worden. Heb ik nu mooi nog de gelegenheid voor om dat op maat te zagen en in de sealer te zetten.

's-Avonds een begin gemaakt met de nieuwe website van Frank. Die vindt dat er op de oude site te veel tekst staat en wil het geheel meer rond foto's van uitgevoerd werk vormgeven. Dreamweaver MX for Apple is toch wel wat anders dan de oude versie 4 voor Windows waar deze site mee gemaakt wordt... Zelfs een file kopiëren kost me moeite.