Weblog Klaverhof week 3 21-01-2007

Maandag en dinsdag de afvoerpijpen voor een groot gedeelte ook echt gelijmd. Blijft een spannend klusje of je de lijmverbinding ver genoeg in elkaar krijgt. Als dat niet lukt, kan je vaak weer opnieuw beginnen, want bewegen is er na 5 s niet meer bij. Woensdag vergadering van de klimmerij in Woerden. Laat nog naar huis fietsen, half een in bed. Donderdag morgen, weinig wind mee, maar des te meer regen. Met dichte schoenen aan!, regenbroek en bergsportjack is het toch goed te doen. '-Middags al tijdig op de website van de NS gezien dat er geen treinen meer rijden vanuit Delft en Rotterdam. Toen collega Yvonne dan ook vroeger naar huis ging vanwege de storm, ben ik meegereden met het idee om in Oud Gastel op bus 111 te stappen, die hier ook bij het klooster stopt. 15:10 rijden we weg om tot de Brienenoordbrug nagenoeg stil te staan. Daar ligt op de parallelrijbaan een truck met oplegger op zijn kant. Daarna ging het een stuk sneller, maar inmiddels horen we op de radio dat zowel de Moerdijkbrug als de Haringvlietbrug afgesloten waren, ook vanwege omgevallen vrachtauto's. De A15 naar Gorinchem staat vol. Daarom in Dordrecht eerst bij Ies en Marian langs gegaan om even niet in de auto te zitten en gezellig even bij te praten. Dochter Henriëtte gaat trouwen op 14 april. Hebben we dus die zaterdag iets anders te doen... Daar kunnen we ook op teletext te kijken welke brug als eerste open gaat. We hebben op de Haringvlietbrug een waarnemer ter plaatse, want Brenda, de vriendin van Yvonne staat daar stil, net voorbij de Shell pomp bij Numansdorp. Als die meldt eindelijk de brug over te kunnen, gaan wij om 19:45 ook weer verder. Overal staat het vast met auto's die voor de Moerdijkbrug staan te wachten. Om 21:15 rijden we eindelijk de tolweg naar de Kiltunnel op. Daarna binnendoor naar Numansdorp gereden en over de Schuringsedijk, langs het huis van Gerrit en Elly, de secundaire weg gepakt op de Haringvlietbrug. Daarbij op zijn hoogst 100 auto's gezin. Het was uitgesproken stil op de wegen in de polder. Er mogen nu op één rijstrook wat mensen over de hoofdrijbaan, maar dat gaat ook niet bijster vlot. Aan de andere kant een berg politie omdat de brug in noordelijke richting nog afgesloten was ivm de takelwerkzaamheden. Daar de snelweg opgedraaid en we waren om 10:10 bij Yvonne thuis. 7 uur over 80 km... Ter komt me halen, want de bussen rijden ook niet meer.

Vrijdag verder met de badkamer. Eerst alles minutieus afplakken nadat we eerst nieuwe rol dampdicht folie hebben gehaald bij Bouwcenter. Dat zaterdag afgemaakt. De plafondplaten en de dakbalken zijn rondom ingepakt. Alleen het laatste vak waar we de lekkage hadden, is nog provisorisch dichtgemaakt. De folie daaronder hangt in een boogje en staat klaar om eventueel lek/condenswater op te vangen. Nu maar afwachten hoeveel we gaan verzamelen. 's-Avonds laat is het een plasje van 12 * 1 cm. Verder de multiplex achterwand van de douche er in gepast. Daarbij hebben we nog een alternatieve methode gevonden om het inbouwreservoir goed te fixeren. Dat is goed gelukt. Het is te hopen dat het er nooit meer uithoeft, want dat gaat niet lukken zonder de doucheruimte af te breken.

Zondag bedacht dat er nog twee extra spantjes moeten om de radiator op te hangen. Linde kon dus het plastic weer los maken en de balkjes op maat zagen. Verder heeft ze de ventilatiepijp van beneden een stukje verder gebracht. Ik ben druk geweest met het verder afmaken van de achterwand van de WC waar het hangtoilet aan moet komen,

We kregen ook nog bezoek van een collega van Linde. Aan gezien die een aardige allergie heeft, 's-morgens alles stofzuigen, katten buiten en de kleden over de stoelen in de was. Heel gezellig en geen last van de allergie. Verder nog even bij de buren kijken die een stalletje voor het paard aan het bouwen zijn. Mooie gegalvaniseerde staanders met azobe voegplanken van 6 cm dik ertussen. Luxe materiaal. Zij zijn bezig met een bouwplan van 660 m². Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Voordat Linde naar Amsterdam gaat bespreken we nog de nodige details van de badkamer in de hoop dat ik verder kan en het ook wordt zoals ze gedacht heeft. Omdat ze ook nog op wintersportvakantie moet, zal ze de komende tijd wat minder op de Klaverhof zijn. Het blijkt dat we de afvoer van de wastafel vergeten zijn! Die moet dus nog maar samengevoegd worden met de afvoer van onze badkamer, want dat is het enige stuk dat nog niet definitief gelijmd is. Zal wel lukken denk ik.