Weblog Klaverhof week 6 11-02-2007

Maandag nog vrij. Gipsplaatafwerking van de zolder afgemaakt en de elektra definitief op de gipsplaat afgemonteerd. Daarna de laatste twee stukken van de afvoerbuizen naar de Renovent op maar gezaagd en een lijstje gemaakt van de onderdelen die ik nog mis. Aan de andere kant heb ik ook het nodige over. 's-Middags langs Climatic om te kijken of dat te ruilen valt. Alleen een secretaresse aanwezig. Worden we over teruggebeld. Bij Bouwcenter M8 stokeinden gehaald om de montagebeugels aan de plafondbalken te kunnen hangen. Alles is nu klaar voor montage, maar dat doen we pas als de wandbekleding erachter zit, anders zitten de buizen weer in de weg. Als laatste klusje een tekening gemaakt van de douche om exact de hoogte van de verhoogde vloer langs de wanden te berekenen, zodat het overal afloopt naar de afvoer van de douche.

Dinsdag de tekening afgemaakt en de hoogte van de vloer op alle hoekpunten berekend. Vervolgens blijkt al snel dat de bestaande vloer verre van waterpas loopt over de stukken langs de wanden. Met vulplaatjes het verschil bepaald en daarvoor gecorrigeerd bij het maken van de spantjes voor de verhoogde vloer. De eerste zit gemonteerd. De rest van de week meer van hetzelfde. Donderdag begonnen aan de detaillering van het draagframe voor het bad. Vrijdag en zaterdag alles gezaagd en het frame voor het "voeteneind" van het bad in elkaar gelijmd. Er zijn nog diverse sparingen in de frames nodig voor de afvoer, de bediening van de stop en door de vloer stekende draadeinden waar de luchtafvoerpijp aan hangt. Zondag het frame voor de zijkant gelijmd en alles voorlopig gemonteerd om na te meten of het wel klopt.

's-Middags lekker met zijn vieren! buiten gewerkt om de sloot te schonen. Als het nu ook nog wat geegaliseerd wordt, kunnen we hier de slootkant maaien en de bramen op die manier de kop in drukken.