Weblog Klaverhof week 11 18-03-2007

We hebben de laatste weken geregeld problemen met de waterafvoer gehad. De douche op de begane grond loopt dan over. Ook borrelt de afvoer daar af en toe, ondankt de rioolontluchting. Dat kan volgens mij alleen maar als de pijpen helemaal vol staan met water en er geen lucht boven in de pijp zit die met de ontluchting in verbinding staat. Ik zie de bui al hangen als douche en bad boven klaar zijn. Laat je het bad leeg lopen en dan blijkt dat niet naar de septic tank afgevoerd te worden, maar naar de doucheruimte beneden. Dan hebben we behoorlijk waterballet in de kamers van de jongens. Er moet dus meer en beter worden afgevoerd. Nu loost de septic tank op een slootje dat 's-zomers droog staat, maar nu met al die regen behoorlijk vol is. Het slootje heeft een overloop naar de vijver en het nivo is nu ongeveer dat van de overloop. Het nivo van de vijver is veel lager, misschien wel een halve meter. Oplossing is m.i. dus het dieper graven van de overlooppijp. Maandag is het alweer prachtig weer. Ter weet Selwyn zover te krijgen dat hij de overloop van het slootje opgraaft. Als we thuis komen van een gesprek op de toekomstige school van Leander is hij al aardig ver. Alleen vlak bij de vijver staat een grote beuk en die wortels maken het graven niet gemakkelijk. Ik neem het over en na het eten met een bouwlamp weer verder. Als laatste de slootrand doorsteken en het loopt prima af naar de vijver. De geul is wel 30 cm dieper dan de pijp. Ik kwam ook nog een aardleiding?? en de gasleiding tegen. Gelukkig heb ik snel in de gaten dat dat geen wortel is en is hij slechts een beetje beschadigd en volgens mij niet lek. Zal er nog eens een lucifer bij houden... Het water in het slootje zakt ongeveer 25 cm. Het stinkt wel nogal omdat de septic tank nu sneller dan normaal loost. De bovenkant van de uitgang van de septic tank blijft echter nog wel 5 cm onder water. Misschien moet er nog verder gegraven worden. Eerst maar eens kijken hoe het er morgen bij staat. En dat blijkt een stabiele toestand. We hebben sindsdien nog maar een keer een wat mindere afvoer gehad, maar dat komt misschien ook omdat Selwyn de kraan wel erg ver open draait.

Dinsdag halen we Sven op van Schiphol. Naast 14 kg overgewicht heeft hij ook nog een surfplank mee. Die past net in de auto. Sven is nu definitief terug uit Curaçao. Hij gaat een dagje mee naar huis en helpt met Selwyn Terry bij de bramenklus achter het Vogelnest.

In het weekeind rijden we ook een tiental pallets met dakpannen en stenen naar de wei. Hier komt daardoor extra ruimte vrij voor het maken van een houtstapel op de erfafscheiding.

Dat helpt dus wel goed en het begint er opgerumd uit te zien. We hebben het plan om hier geregeld te maaien om de bramen binnen de perken te houden. Het is wel terrein van de buren, maar we hebben er zelf ook plezier van als het niet zo'n bramenbrij is.

En die ruimte hebben we wel nodig na de werkzaamheden van het afgelopen weekeind...

Selwyn is al even bezig met het APK-klaar maken van de Renault. Ter heeft hem beloofd dat hij ermee kan rijden als het lukt om het door de APK heen te krijgen.