Weblog Klaverhof week 12 25-03-2007

Maandag na een weekeind groenwerk eindelijk verder met de badkamer. Het elektra voor de WC afgemaakt en de isolatiewerken gecompleteerd. Verder met het lijmen van het PVC afvoermateriaal. De afvoer van de wastafel afgemaakt en het bad nog maar eens een keer geplaatst om de juiste stand van alle delen precies vast te leggen. Daarna de afvoerpijp van het bad en de douche geheel in elkaar gelijmd. De rest van de week is Ter weer in Hellevoetsluis aan het inpakken en opruimen. Het valt dan naast werken, boodschappen doen en koken niet mee om ook nog eens nuttig in huis bezig te zijn. Bij TNO begint de uittocht van collega's die niet mee verhuizen naar Helmond toch wel erg merkbaar te worden. Als er daarnaast nog andere personele problemen zijn, dan valt het net mee om er de lol van in te blijven zien. Vrijdag is Leander jarig en daarom de donderdagavond besteed om zijn computer, die al sinds de eerste week van januari met een kapotte harddisk buiten bedrijf is, getracht te herstellen. Eerst bij TNO de harddisk als tweede disk aan een van de nieuwere machines gehangen en met een diskcontrole programma getracht nieuw leven in te blazen. Lukte niet echt. Thuis nog een keer en toen bleek hij ineens weer te booten. Waar ik inmiddels al vrede begin te krijgen met het opnieuw installeren van Windows op een weer werkende disk, blijkt ineens alles nog aanwezig en werkend!

Alle 250 mailtjes die ik net opgehaald en nog niet gelezen had zijn er ineens weer. Ook Leander is heel erg blij met dit verjaardagscadeau. Zaterdag verjaardagsvisite en daarnaast de verhoging in de badkamer definitief aan de vloerspantjes vastgeschroefd en de afvoergoot in de douche gemonteerd. Wel bidden dat e.e.a. niet lekt, maar nu kunnen we verder met het aanbrengen van de fermacell platen en kan het tegelwerk voorbereid worden.

Zondag nog een paar delen gezaagd en aangebracht. De fermacell-lijm waarmee de naden van platen die in een wand zitten gelijmd moeten worden blijkt nog te werken. Die zou een beperkte levensduur hebben na opening, maar een gaatje boren door de eerste hardgeworden centimeter in het spuitmondje doet wonderen.