Weblog Klaverhof week 13 01-04-2007

Op maandag maakt Selwyn onderstaande foto van wat hij dacht dat een jonge buizerd is. Hij vliegt namelijk slecht en is daarom erg dicht te benaderen. De grootte is ongeveer als onze kleine kat en hij heeft mos in zijn bek. Waarschijnlijk nestmateriaal. De foto is zonder zoom van twee meter af genomen. Volgens Ben is het gewoon een volwassen buizerd. Hij heeft ook mos in zijn bek. Vast om een nest te bouwen.

Deze week echt bij Sven in Rotterdam aan de slag. Vooral 's-avonds komen we steeds een stukje verder met de voorkamer. Het is wel een heel stuk lastiger klussen dan hier, omdat er maar weinig recht is. Diverse spantjes voor de gipsplaten-bekleding van het dak moeten er weer af en een paar mm opgeschoven omdat we er later achterkomen dat er toch nog ergens iets uitsteekt. En gipsplaten hebben moeite om over een bult heen te buigen...

Het weekeind gaan we verder met de badkamer. Daar gaan de laatste fermacellplaten aan de muren en vervolgens de speciale vloerplaten er in passen. Dat lukt prima. De platen bestaan uit drie lagen van een centimeter dik. Onder een laagje steenwol en boven twee lagen fermacell die 5 cm verschoven zijn ten opzichte van elkaar. Daardoor overlappen ze elkaar met 5 cm en in de strook worden ze gelijmd en met kleine schroefjes aan elkaar geschroefd.

Aan de omtrek komt nog een rechtop staand strookje steenwol om scheuren bij de wanden te voorkomen. De vloer is immers door de verende onderlaag flexibel en beweegt ten opzichte van de wand als je er op staat.

We leggen nog een extra fermacellplaat op de vloer net buiten de doucheruimte om een bariere voor het douchwater te vormen. De goot zit immers aan de andere kant en niet onder de deur zoals beneden. Het loopt wel af, maar ook niet al te veel, dus een extra randje kan geen kwaad. Linde kan daarna verder met het aanbrengen van de rubbercompound en glasvliesband in de hoeken.

Ik verder met de WC en dat komt ook nog af. Om het zaagstof een beetje uit het huis te houden maken we de deuopening van de kamer van Linde waar we aan het zagen zijn provisorisch dicht met een vel bouwplastic. Door het mooie weer kunnen raam en deur open en dan is het net te harden met het zaagstof. Achteraf een kwart afvalemmer vol met stof! Linde komt (op maandag) helemaal klaar met de rubbercompound, dus die kan de volgende keer echt aan het tegelen.