Weblog Klaverhof week 15 15-04-2007

Door de week weer een aantal dagen bij Sven bezig geweest. Het eerste deel van de voorkamer is nu in de gipsplaat gepakt. We hebben de ruimte waar de badkamer moet komen helemaal uitgeruimd, het oude wandjes grotendeels verwijderd en een deel van de vloer opengebroken. Er moet een nieuwe tussenwand in komen, maar eerst moet het leidingwerk in de vloer gelegd, zodat het op de juiste plaats uitkomt. Het is nog een hele lijst aan aansluitingen die gemaakt moeten worden. Zaterdag naar de bruiloft van Henriëtte ten Sijthoff, het eerste vriendinnetje van Tom.

Linde en Leander ruimen ondertussen het tuinhuisje uit, waarvan het dak inmiddels zolang zonder dakbedekking heeft gestaan dat de spaanplaat-dakplaten rijp zijn voor de stort. De wei ziet er echt uit als een uitdragerij. Wat een mens allemaal niet kan bewaren...

Verder moet er hard afgeplakt worden want Hein de stukadoor komt volgende week zijn toverwerk uitvoeren. Linde moet nog van alles aan haar slaapkamer in orde maken. Alle balken in het plastic pakken. En dan zijn het ineens veel meters.

 

 

Zondag moeten wij ook ruimen. De slaapkamers van de jongens waren al zo aardig in gebruik, maar ze moeten helemaal leeg. En tegelijkertijd ook de huiskamer en de keuken. In de gang is het een grote stapel van spullen die toch nog wel een beetje bij de hand moeten blijven. Het Vogelnest is er al niet veel beter aan toe. De kasten met kleren en al gaan naar buiten onder het afdak. Hebben wij even mazzel met het prachtige weer in april!

Bij het grafje van Artje bloeien de klokjes al aardig. De bolletjes die daar vorig jaar bijgezet zijn lijken het allemaal te gaan doen. De bolletjes hebben we gevonden onder de stoepstenen bij de koelcel tijdens het renoveren van het terras.

Ze bloeien daar ook nog steeds uitbundig tussen de tegels door. Ze houden wel van zon, want die wordt over de dag gevolgd. En als het wat donkerder wordt gaan ze ook slapen.