Weblog Klaverhof week 16 22-04-2007

Donderdag komt Hein de achterbuurman stukadoren. In en na het weekeind moeten dus alle kamers die gedaan moeten worden geheel ingepakt worden. Dat zijn de keuken, woonkamer, de slaapkamertjes van de jongens en de kamer van Linde.

Dan wordt de hele vloer vol gezet met een steiger, zodat het plafond precies binnen handbereik is.

Naden afplakken met gaastape tegen het scheuren. Het uitsnijden van de naden mag ik de volgende keer niet meer doen. Door het verschil van het gips en het papieren oppervlak van de plaat er naast is het droogproces anders. Daardoor kunnen scheuren ontstaan.

De naden worden een keer extra in de lijm gezet, en daarna de gehele plaat nog een keer.

Genoeg gips aanmaken voor het gehele vlak en met een vlakspaan gelijkmatig opbrengen.

Vlak trekken met een stukadoorsmes

De gips een tijdje op laten stijven en vervolgens met een natte spons bevochtigen. Daarna weer met het stukadoorsmes pleisteren totdat het geheel vlak en glad is.

De plafonds worden dan nog ter verfraaiing met de natte spons geschuurd in waaiers.

Dat gaat los uit de hand, waarbij het van belang is dat je in een keer door kan lopen over de steiger. De eerste baan is het lastigste. Daarna vormen de kruisingen van de patronen een markering voor de volgende baan.

En dat ziet er dan zo uit, alleen erg veel witter...

Zaterdag met Selwyn aan het dak van het tuinhuisje gewerkt. De eerste helft van de dakbedekking zit er al weer op. Daarbij hoorden we twee koekoeken naar elkaar roepen.

Toen ik weer eens bij de Natuurkalender keek, bleek dat ook een registreerbaar gegeven. De laatste waarneming in Etten-Leur aan de Zevenbergseweg. Dat is hier een paar km vandaan. Dus meteen onze waarneming doorgegeven. De 85-ste van dit jaar. Misschien wel dezelfde koekoek...

Bij de koffie komt er een snuitkevertje op tafel zitten. Leuk om de macro functie van de camera op uit te testen. En dan blijker er veel meer details te zien dan met het blote oog.