Weblog Klaverhof week 48 2-12-2007

Het is buiten geen al te best weer en de verdere opbouw van de schapenstal heeft daar wel erg onder te lijden. Ter vindt de schaapjes wel erg zielig, dus hebben we ze maar een tijdelijk onderkomen gegeven. Voor de dames hebben we de oude luiken van het keukenraam tegen de houtstapel gezet. Nu staan ze achter de houtstapel lekker uit de westen wind en houden ze het ook nog droog. Bovendien een beter plek om het hooi neer te leggen. Je merkt dat ze het op prijs stellen, wat zodra het regent staan ze er onder.

De mannen hebben zo'n lekker beschit plekje niet. Die krijgen twee van de luiken van het oude huiskamerraam. Om dat neer te zetten boren we eerst twee palen in de grond.

Het lukt nog wel om samen met Selwyn de spanten voor de stal op te stellen. Het dwarsverband maak ik van driehoekige schetsplaten van dunne multiplex plaat die nog over was en het verband in langsrichting moet van de wanden komen. Daarvoor hebben we voorlopig nog maar schoren van panlatten. Aan de voorzijde zijn die net te kort en de stal blijkt daar 10 cm breder dan aan de achterkant... Toch even een meetfouje gemaakt bij het uitgraven van de gaten voor de poeren.