Weblog Klaverhof week 51 23-12-2007

Maandag meteen maar verder met het isoleren van de wand naar onze eigen slaapkamer. Ik haal het bijna met de speciale geluidsisolatieplaten. Het laatste stukje maar gevuld met glaswol (zie beneden). Dan verder met de gipsplaten. Ik gebruik de plafondplaatjes die we nog over hebben en waarschijnlijk niet meer gaan gebruiken. Daarna de schijnlogs aanbrengen. Die liggen al weer heel lang in het koelhuis en de bovenste zijn erg vuil van het stof. Dat blijkt er goed af te vegen te zijn het een handveger. Alleen hier en daar afdrukken van vieze poezenpootjes die schoongeschuurd moeten worden.

 

Het is wel weer eens lekker om meters te maken. Steeds twee planken uit het koelhuis halen en rechtop tegen het balkon buiten zetten. Dan door de balkondeur binnen halen en verzagen. Deze stapel was de "goede" stapel, maar slechts kleine stukken met schimmelvlekken door het water in de pakken waarmee het aangevoerd was. Soms valt er nog een kleine meter af, maar de meesten maar 10-20 cm. Als deze klaar is, de wand aan de andere kant in de gipsplaten gezet. Nog even niet helemaal tot bovenaan om nog met Linde te overleggen hoe het met het planfond moet. Ter is inmiddels weer terug van een paar dagen helpen bij Jopie, die aan haar knie geopereerd is. Als ze weer thuis komt, vindt ze dat ik heel erg opgeschoten ben.

Dan de lange wand tussen het trapgat en onze badkamer. We hebben bij het leggen van de vloerbalken de balk onder dit wandje niet goed gelegd. Stond ook ergens op tekening en Jan Duijnhoven had alleen gezegd de breedte van het trapgat vooral niet te krap te maken. Opdikken kan altijd nog, maar breder maken is lastig... De schijnlogs zouden eigenlijk precies boven de logwand eronder door moeten lopen. Daartoe moet de vloerbalk dus 20 mm terugliggen ten opzichte van de logwand en die had ik helaas netjes gelijk gelegd. De schijnlogs steken nu dus 20 mm voor de logwand uit. Jammer dan, gewoon doorgaan. Aan de zijwand is dat gelukkig beter en ligt de koppelbalk precies midden op de muur. Daardoor is precies de juiste afstand verkregen. In de lange wand zijn drie planken over de volle breedte nodig, en daarna splitst het in een linker en een rechter deel, omdat we in het midden achteraf een raam gepland hebben om meer licht op de trap en in de gang beneden te krijgen.

Als laatste dan de wand naar onze slaapkamer. Het ziet er meteen wel veel meer af uit. Vrijdag extra vrij van alle gespaarde uren van de laatste maanden. Het is 's-morgens een sprookje buiten met ietwat heiig weer en alles prachtig in de rijp. Ik maak gauw een paar foto's voor de site en die hebben tijdens de kerst op de homepage gestaan. Ik laat ze nu maar hier staan want het was zo mooi. Mats loopt steeds mee om te poseren.

De paddenpoel

De sloot

De wei

Op zaterdag schijnt de zon en door de kou is het toch nog wit. De sneeuw is dan nog intenser en moeilijk te fotograferen. Uiteindelijk is er maar één met een redelijke belichting.

De dames hebben het druk met de voorbereiding van het kerstfeest op zondag. Alle jongens komen met aanhang, ook Leanders vriendin Soesja is er. Alleen Selwyn is alleen. Het is heel gezellig en als klap op de vuurpijl kondigen Tom en Nardy hun voorgenomen huwelijk aan. Heel sneaky door flessen wijn mee te nemen waarop ze een eigen etiket hebben gemaakt met Ja-woord en de gegevens van de trouwdag. Het is zo'n verrassing dat de betekenis eerst helemaal niet tot je doordringt. 27 augustus is de grote dag, dus dat duurt nog even en kan er nog veel worden voorbereid.