Weblog Klaverhof week 5 3-2-2008

De eerste drie dagen van de week weer Japanse Audit. Onze klanten Takata en Tokai Rika op bezoek met hun klant Toyota en de Japanse overheid. Deze man zou veel strenger zijn, maar alles verloopt heel gladjes en we hoeven eigenlijk alleen de grote lijnen te laten zien. En Japanner die niet over punten, komma's en de vierde decimaal valt. Een verademing. Misschien heeft deze er wel echt verstand van... Dinsdag TNO cursus SharePoint gevolgd. We denken dat product van Microsoft te gaan gebruiken om meer samen met onze klanten te kunnen werken in de realisatie van de documenten die richting Rijksdienst voor het Wegverkeer moeten. We zijn benieuwd. In een kwartiertje een voorbeeld site voor de documenten-uitwisseling met de Japanse klanten die op bezoek zijn in elkaar gesleuteld en dat laten zien. Waar je allerlei moeilijke vragen verwacht over de veiligheid van een en ander, eigenlijk maar een vraag: "Wanneer beginnen we?" Nou... in februari als het kan! Donderdag een toplevel site aangevraagd bij de systeembeheerders binnen TNO en vrijdag is die beschikbaar. Het hele weekeind lekker af en toe aan het spelen geweest, want daar leer je toch het meeste van. Zondag de zaak plat gekregen? Ik deed niets bijzonders, maar toen wilde het systeem ineens niet meer. Maandag is het weer in de lucht... en was de operatie waarmee hij vastliep niet gesaved. Blijkbaar is er toch toen iets raars gebeurd

Woensdag hebben we een nieuwe secretaresse gekregen in Helmond. Die kon nog niet al te veel doen omdat het computergebeuren nog niet op orde was. Vrijdag als het goed is wel, dus daarom maar een extra half dagje werken. Eerst Ter naar haar kraamgezin gebracht in Oosterhout en dan luxe met de auto naar Helmond. Dat is toch ook echt wel een uur rijden. Zelfs na de spits. Lekker samen gewerkt en veel dingen uitgelegd. Waar ligt de grens tussen te veel dingen opstarten en saai een hoop dossiers wegwerken... Ze pakt het goed op en het is een vrolijke meid. Geen slechte start dus. Ter belt dat ze moet wachten tot de kraamvader weer thuis is, dus ik hoef haar pas om drie uur op te halen. Binnendoor via Teteringen naar huis gereden en gezellig samen boodschappen doen. Op zoek naar het huis van Stevens. De Valkenstraat vind ik wel, maar de inrit naar het huis nog niet. Later zien we het huis wel liggen aan de rand van de wei, net als vroeger. Gaan we nog eens over doen en dan bij Marjolein op de thee.

Zaterdag de lijst met sponning gemaakt voor het langwerpige raam tussen onze badkamer en de trap. Maandag wordt het glas gebracht en dan zou het wel prettig zijn dat het geplaatst kan worden. Anders staat het maar weer ergens opgeslagen en loop je de kans dat hij sneuvelt.

Zondag het plafond in de wc beneden gemaakt net als boven. Linde ziet er toch maar vanaf om het schuin in de richting van de WC te maken. Dat is ook wel heel veel extra werk. Nu gaat het voorspoedig. Er zitten twee haakse hoeken in en de andere twee zijn 0.4° uit de haak. Dus steeds de zaagmachine 45 ± 0.2° instellen. Je went er aan en het resultaat is behoorlijk strak. Waar boven twee plankjes rondom zitten, zijn het er hier drie. Bij de eerst moeten wat sponningen gemaakt worden voor een waterleiding die in de weg zit en de lijst van de deur. Die voor de waterleiding is vijf cm diep en dat is wel een spannende zaagklus. Hij hapt een keer maar het plankje is toch nog bruikbaar. 's-Avonds is alles af en wachten we af hoe laat maandag glashandel Mermans komt met vijf ruiten. Tussen de bedrijven door nog flink met SharePoint aan het stoeien geweest. Het blijft altijd weer tijd investeren om een nieuw programma in de vingers te krijgen.

Bij de buren Wendy en Marcel gaan ze als een speer. Er staat een cement silo en die moet in acht dagen leeggemetseld worden. De fundatiemuurtjes zijn half af. Carnaval is blijkbaar niet heel goed voor het klusgebeuren.