Weblog Klaverhof week 10 9-3-2008

Vanmorgen waren er twee eksters flink aan het heen en weer vliegen rond de notenboom bij de paddenpoel. Er zat nog iets groots in de boom. Die buizerd had er even later genoeg van en ging ervan door. 's-Middags was er weer een gesloopte duif op vier meter afstand naast het huis. Flauw hoor dat de buizerd dat steeds doet al ik niet kijk. Gisteren lagen de veren er nog niet toen ik daar met het hout bezig was. Verder vanmorgen het laatste klusje van het onderhoudsschema gedaan, het klieven van de dikkere stamdelen. Voornamelijk berk en zwarte els. Zijn we weer klaar voor dit seizoen. Eigenlijk moeten we dit werk eerder in de winter doen. Toen ik gisteren door de groenwal liep op zoek naar stormschade viel het me op dat veel bomen die we afgezet hebben niet meer uitgelopen zijn. Nu hebben we er genoeg, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Verder vanmiddag eens enkele van de beschimmelde planken voor de buitenbetimmering door de schaafbank gehaald bij Frank om te kijken wat er onder het zwarte oppervlak tevoorschijn komt. Een goede, een hele slechte en een gemiddelde. Echt blij wordt je daar niet van al was de goede toch echt wel te doen. Ik ga ze eerst maar eens in het impregneermiddel zetten en er twee lagen van onze verf op zetten om te kijken hoe het er dan uitziet.

Maandagavond bij Stin en Herman op bezoek geweest. Terugkomend vloog er een uil van een verkeersbord vlak bij huis op en ging op een lage tak in een boom aan de bosrand zitten. Gestopt en een stukje teruggelopen. Ik kon hem een tijdje bekijken voor zover het licht het toeliet, voordat hij weer geruisloos wegvloog. Mooi beest, volgens mij de eerste keer dat ik een uil in de natuur zie vliegen. Je hoort ze hier vaak genoeg maar je ziet ze niet.

Later in de week met Ter nog eens naar de schimmelplanken gekeken. Zij vindt dat we het niet moeten wagen. Krijgen we spijt van. Bovendein kunnen we het hout best nog wel gebruiken op plaatsen waar we geteerd hout hadden gedacht, zoals de oude werkplaats, die we ook ooit nog eens af willen maken. Ook Linde denkt er zo over en als we er over nadenken hoeveel we dan moeten bestellen, bedenken we dat we dan ook wel schijnlogs bij Finnhouse kunnen bestellen. Dat zal wel niet goedkoop zijn, maar we vinden het eigenlijk mooier en we hebben geen problemen met het vinden van een leverancier.