Weblog Klaverhof week 11 16-3-2008

Ik ben wel weer erg achter met het bijhouden van de website... Meestal gebruik ik dan het fotoarchief om te bekijken wat er zoal gebeurt is. Van deze week vond ik alleen nog wat foto's van de schapen die bij het huis lopen. Blijkbaar was het wel mooi weer, want Linde is buiten aan het eten. We laten de schapen geregeld buiten de wei lopen, want die is aan het einde van de winter wel erg kaal aan het worden. Ter is dan vaak schapenhoedster en heeft bij de Renault een stoel staan om wat te lezen. Ze zijn nogal ondernemend en hebben de neiging om de overvloed aan gras midden op het terrein al gauw links te laten liggen en in kale stukken te gaan scharrelen. In de groenwal bijvoorbeeld, waar bijna alleen bramen groeien.

Soms komen ze helemaal naar het huis al hebben we ook vaak een ladder staan om de doorgang te versperren. Daar springen ze ook gemakkelijk over heen en als de eerste dat doet, dan blijkt het spreekwoord echt waar. Binnen een minuut zie je ze dan allemaal over de ladder hoppen.

Zo ook hier. Wel lief van ze om Linde te helpen met het schoonhouden van het terras, ondanks al het gras er om heen, dat veel gemakkelijker te eten lijkt. Met enige aandrang lukt het ook wel weer om ze terug naar de wei te krijgen. En in ieder geval weg te houden van het pad naar de weg, want dat lijkt toch wel een slecht idee.