Weblog Klaverhof week 12 23-3-2008

We houden ons onledig met het monteren van het badkamermeubel. Dat begin nu al aardig vorm te krijgen. Linde moet nog wel wat dingen doen en afmaken, maar dat moet of wachten op andere zaken, of kan niet echt verkeerd meer. Bovenin het kastje komt nog een lade en onder een deurtje.

De brede ruimte onder het blad moet nog voorzien worden van een klep en achterin komt nog een afwerkplaatje. Voor de spiegelkast zijn nog twee spiegeldeuren voorzien. Verder is de hoogte van het plafond nog niet zeker en daarvan afhankelijk is de hoogte van de afwerkplank links op de foto en de afwerking van het hemeltje van het badkamermeubel.

 

In het weekeind dreigt nachtvorst en die komt ook. De appels van buurman Rommers staan vol in knop en die moeten beschermd worden tegen de kou. Daartoe wordt er in de nacht water verneveld. De stollingswarmte die nodig is om het water te doen bevriezen laat de knoppen overleven. Je snapt het niet, want in de morgen zit alles dik in het ijs gepakt.

Het levert spektaculaire beelden op, maar die zijn maar moeilijk goed in beeld te krijgen. Onderstaande foto's waren het beste dat ik er van kon bakken.

Links is de groenwal van de Klaverhof met aan het einde de pruimen en de wilg die we niet gesnoeid hebben dit jaar.

Zo ziet het er vanaf de hoogzit uit. Uitzicht op de groenwal met berk in het midden en eik aan de linkerkant.

Ook de schapen mogen weer uit de wei en scharrelen in de oude boomgaard.